ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Κυριακή 14 Απριλίου 2024

Το Ε.Σ.Υ. κι εμείς στην Αργολίδα (γράφει ο Κωνσταντίνος Κουβαράς)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:05:00 μ.μ. | | |
Κωνσταντίνος Κουβαράς
Παρακολουθώ τις τελευταίες μέρες την κινητοποίηση πέριξ των ελλείψεων στα Νοσοκομεία Άργους και Ναυπλίου, και τις εκκλήσεις για μαζική συμμετοχή σε διαμαρτυρία έξω από τα Νοσοκομεία, που έγινε πριν λίγες μέρες σε Άργος και Ναύπλιο. Και αναρωτιέμαι.


Πιστεύετε ότι με διαμαρτυρία των δύο ωρών το μέγιστο έξω από τα Νοσοκομεία γίνεται τίποτα; Πιστέψτε με τίποτα. Ή μάλλον όχι ακριβώς, κάτι γίνεται, αλλά τι;

1) Ο γαλάζιος βουλευτής μας και οι συν αυτώ νιώθουν ανακουφισμένοι για την μορφή της αντίδρασης, καθώς αυτή περιορίζεται σε μια δίωρη παρουσία χωρίς συνέχεια, πιστέψτε με χαίρονται κιόλας, γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι έτσι εκτονώνεται τοπικά το σύστημα χωρίς κανένα αντίκρισμα.

2) Οι πράσινο-φούξια βουλευτές μας, όντας αντιπολιτευόμενοι (τρομάρα τους!), νιώθουν οι ήρωες της ημέρας, ότι σπάζουν τα δεσμά της απολυταρχίας, παίζουν στα τοπικά κανάλια με βαρύγδουπες δηλώσεις, απευθυνόμενοι καθαρά στην εκλογική τους πελατεία. Και από δω παν κι οι άλλοι..

3) Αναρωτιέμαι εκτός από τα τοπικά μέσα, το θέμα έπαιξε καθόλου στα Αθηναϊκά; Γιατί πιστέψτε με εάν δεν έπαιξε, είναι σα να μην έγινε. Είναι σαν τις παρεμβάσεις των βουλευτών μας στη Βουλή που γίνονται κατ’ αποκλειστικότητα για το Αργολιδαίικο κοινό. Πιστέψτε με, ουδείς άλλος ασχολείται. Σα να βλέπω τους συναδέλφους τους στην Ολομέλεια της Βουλής, να ψιθυρίζουν:

- Ποιος μιλάει τώρα;

- Ο τάδε για τα θέματα στην Αργολίδα.

- Ωχ, δεν αντέχω άλλο, δεν πάμε για καφέ;

- Όχι μωρέ, πάμε καλύτερα στον εξώστη της Μεγάλης Βρετανίας (ξενοδοχείο περιωπής ολίγα μέτρα από την Βουλή, για συναντήσεις περιωπής), έχει έρθει κι ένας καινούριος σεφ, κάνει κάτι σούσι μούρλια (σούσι· ιαπωνικό έδεσμα, το ’χαμε και στο χωριό μας, γι’ αυτό ξανάρχεται στη μόδα).

- Θα μας πάρει ώρα, είσαι σίγουρος;

- Ναι μωρέ, αφού μετά θα μιλήσει κι ο δείνα για τα θέματα της Ημαθίας κλπ κλπ.

- Έχεις δίκιο, κουραστική μέρα σήμερα, πάμε.

_ _ _

Το θέμα λοιπόν είναι πως θα κεντρίσουμε την Αθήνα. Τίποτα άλλο δεν έχει σημασία, καθώς πολύ απλά εκεί παίρνονται οι αποφάσεις. Δεν αφορά ούτε τους βουλευτές μας, ούτε τους διοικητές των Νοσοκομείων, ούτε κανέναν άλλο ντόπιο παράγοντα. Παρά μόνον την Αθήνα. Εκεί και μόνον εκεί πρέπει να στοχεύουν οι όποιες προσπάθειές μας, ειδάλλως όσο πικρό κι αν σας φαίνεται, είναι εντελώς χάσιμο χρόνου.

Αθήνα αδέλφια, Αθήνα.

Εν προκειμένω, θα ήθελα εδώ να καταθέσω και τη δική μου πρόταση. Όπως είπα και πριν, το μόνο σημαντικό είναι η παρουσία του θέματός μας στο κράτος των Αθηνών και η προβολή του στα Αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης. Τίποτ’ άλλο. Το σχέδιο δράσης θα μπορούσε να είναι το κάτωθι:

α) Διοργάνωση διαδήλωσης έξω από το Υπουργείο Υγείας στην Αθήνα, με πούλμαν για χαμηλότερο κόστος.

β) Απαίτηση για συνάντηση με τον Υπουργό, αντιπροσωπείας, με παράλληλη επίδοση των χρόνιων προβλημάτων των Νοσοκομείων μας.

γ) Δημιουργία πανό τα οποία θα είναι δύο ειδών, και όχι με τα κλασσικά μότο, και ειδικότερα:

- τα πιο μικρά πανό που θα αναφέρουν στεγνά την αλήθεια, π.χ. «3 παιδίατροι σε όλη την Αργολίδα», «κανένας χειρούργος σε εφημερία το μισό μήνα» και ούτω καθεξής

- τα πιο μεγάλα πανό που θα χτυπάνε στο μυαλό του Αθηναίου με δόση χιούμορ και με αέρα αρχαίας τραγωδίας από την Επίδαυρο, δηλαδή κάτι διαφορετικό, στην δικιά τους γλώσσα, όπως π.χ. το κεντρικό πανό να γράφει «Αθηναίοι! Ω, Αθηναίοι! Βάλτε πλάτη για τα Νοσοκομεία στην Αργολίδα. Κάντε το για σας και την ασφάλειά σας όταν μας επισκέπτεστε», «Στείλτε γιατρούς για τα δικά σας παιδιά, ω Αθηναίοι». Δηλαδή κάτι εντελώς διαφορετικό για να ξυπνήσουν και να το παίξουν στις ειδήσεις τους.

δ) Ενημέρωση όλα τα τηλεοπτικά κανάλια των Αθηνών για την επικείμενη διαδήλωση.

ε) Μετά την διαδήλωση, αποστολή με email ενημερωτικό κείμενο με φωτογραφίες και βίντεο σε όλα τα Αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης, τηλεοπτικά και διαδικτυακά (ένα, ένα, όχι κρυφή κοινοποίηση, μη βαριόμαστε, πιστέψτε με παίζει κομβικό ρόλο λεπτομέρειες σαν αυτή).

στ) Επίσης πολύ σημαντικό, πριν την άνοδο εις τας Αθήνας, να γίνει διεξοδική έρευνα και καταγραφή σχετικά με ακραία περιστατικά που προέκυψαν στα Νοσοκομεία μας, όπως πέρυσι με το παιδιατρικό όπου «χρειάστηκε παιδίατρος να συνοδεύσει παιδάκι με σπασμούς στην Αθήνα, δεν υπήρχε κι ο εισαγγελέας διέταξε να πάει κάποιος ιδιώτης». Αυτά πέραν του ότι είναι τραγικά, δυστυχώς είναι αυτό που λέμε «πουλάνε», και βοηθάνε τον απώτερο σκοπό μας. Αυτά να υπάρχουν και σε πανό. Επίσης να κρατηθούν και κάποια τραγικά περιστατικά για περαιτέρω χρήση σε δεύτερο χρόνο, όχι αμέσως όλα στη φόρα. Καθώς να θυμάστε όσο ένα θέμα μένει στην επικαιρότητα και ανατροφοδοτείται, τόσο ενοχλεί και αναγκάζει την εκάστοτε κυβέρνηση ν’ ασχοληθεί και να δώσει άρον άρον μια λύση. Είναι η λογική ντόμινο.

ζ) Όχι άπαξ διαδήλωση, αλλά με περιοδικότητα, δηλαδή ότι π.χ. κάθε 2 μήνες θα γίνεται διαδήλωση κάτω από το Υπουργείο Υγείας. Κολαούζο.

_ _ _

Εκεί θέλω να δω τους πράσινο-φούξια βουλευτές, θα δουλέψουν για να συνεργαστούν για το κοινό καλό σε μια τέτοια υπόθεση; Ή θα σφυρίζουν κλέφτικα; Αλλά σα να διαβάζω το υποσυνείδητό τους:

- Τι θα πει ο Πρόεδρος; Προς Θεού, μακριά από μας.

- Τι τους θέλουμε τους γιατρούς και τα νοσοκομεία; Η γραμμή του κόμματος πάνω απ’ όλα κλπ κλπ.

Και φυσικά ούτε λόγος για τον γαλάζιο μας βουλευτή, αυτός είναι της συμπολίτευσης. Θα προτιμήσει την ίδια μέρα να επισκεφτεί τρεις κηδείες, δύο γάμους, πέντε βαφτίσια κι έντεκα εγκαίνια (όπως κάνουν άλλωστε κι όλοι άλλοι τοπικοί μας παράγοντες που σέβονται τον εαυτό τους) κι ότι άλλο βρίσκεται, καθώς όπως λέει κι ο λαός, μούγκα στη στρούγκα. Αλλά ξέχασα, ο άνθρωπος έχει κάνει σωρεία σοβαρών επαφών με τους εκάστοτε Υπουργούς Υγείας, στις οποίες έχουν μιλήσει διεξοδικά για τα θέματα που μας ταλανίζουν, χωρίς ποτέ φυσικά να μας αναφέρει αναλυτικά τι λέγεται (ποιος ασχολείται άλλωστε; είναι το γνωστό 2 φωτογραφίες και 35 λέξεις). Εκτός όπως θυμάμαι πέρυσι τέτοια εποχή, όπου μετά από μια αντίστοιχη Υπουργική συνάντηση βεβαίως βεβαίως, έταξε λαγούς με πετραχήλια, ωχ! συγγνώμη γράψτε λάθος, ήθελα να πω κάμποσους γιατρούς για τα Νοσοκομεία μας. Αν θυμάστε λίγο μετά είχαμε κι εκλογές. Τυχαίο;

Αλλά ποιος ασχολείται, εδώ παίζει ΠΑΟΚ – ΠΑΟ, θ’ ασχολούμαστε με τα Νοσοκομεία; Μια βόλτα να πας στα καφενεία όταν έχει ματς τ’ απογευματό-βραδα, εκεί να δεις διαδήλωση και παλμός στην Αργοναυπλία. Σείεται το σύμπαν. Το ένα δέκατο να έδιναν όλοι αυτοί για τα μείζονα θέματα που ταλανίζουν την κοινωνία μας, θα τα είχαμε λύσει προ καιρού, πιστέψτε με. Δυστυχώς όμως πάμε χέρι – χέρι με τους παράγοντες…οπότε ας μην μου ανησυχούν και πολύ για όποια πιθανή αφύπνιση.

_ _ _

Εν κατακλείδι, αν θέλουμε να κερδίσουμε κάτι, πρέπει πρώτα να χάσουμε κάτι, «να τραυματιστούμε» κι όχι απλώς να αφιερώσουμε όσο χρόνο παίρνει ένας δίωρος καφές μ’ έναν φίλο. Αναλογιστείτε λοιπόν τι χάσαμε αυτές τις μέρες από την προσωπική μας βολή για να διεκδικήσουμε κάτι; Καθώς την επόμενη μέρα, τι; Τι απέμεινε;



Με εκτίμηση,

Κωνσταντίνος Κουβαράς

Υ.Γ.1 Την ώρα που ρετούσαρα λίγο το κείμενο, έψαξα να βρω πότε είχε δηλώσει ο γαλάζιος μας βουλευτής για τους γιατρούς που θα ρθουν, για να είμαστε και έγκυροι, μη γράφουμε αρλούμπες (αμετάφραστο). Ήταν λοιπόν στις 09 και 18 Μαρτίου 2023 αντίστοιχα. Επισυνάπτω και τις δηλώσεις:

https://www.argolikeseidhseis.gr/2023/03/11_9.html

https://www.argolikeseidhseis.gr/2023/03/2-3.html

Τα ξαναδιάβασα λοιπόν, τα θυμήθηκα κι εντυπωσιάστηκα για άλλη μια φορά. Πέραν των παραγοντικών δηλώσεων περί διορισμού 11 νέων γιατρών που διασφαλίστηκαν στο πλαίσιο της σταθερής συνεργασίας του βουλευτή μας με την τότε αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, αναφέρεται ειδικότερα η εξής απίστευτη στιχομυθία (τύφλα να ‘χουν σενάρια του Χόλυγουντ, πάμε για Όσκαρ αδέλφια, ποιος Λάνθιμος):

- Δημοσιογράφος: Για σας είναι μια ιδιαίτερη μέρα γιατί γνωρίζουμε τον αγώνα που κάνετε και η υλοποίηση πλέον και ο διορισμός των παιδιάτρων είναι κάτι το χειροπιαστό. Δεν είναι αυτό που λέμε ότι «θα έρθουν».

- Γαλάζιος βουλευτής: Όπως ξέρετε, δεν συνηθίζω να μιλάω πολύ. Οι πράξεις μιλάνε και πραγματικά είναι ιδιαίτερη μέρα όχι για μένα, είναι ιδιαίτερη μέρα για τους Αργολιδείς και τους επισκέπτες της Αργολίδας, και βεβαίως για τα παιδιά μας πάνω απ’ όλα, γιατί μιλάμε για παιδιάτρους.

_ _ _

Ώστε κε βουλευτά εσείς τους φέρατε τους παιδιάτρους; Όντως; Μπράβο, και πάλι μπράβο, για την αθόρυβη δουλειά που επιτελείτε. Πάντως δεν ξέρω αν θυμάστε τον πανελλήνιο σάλο που είχε δημιουργηθεί έναν μήνα πριν (Φλεβάρης του 2023), με αφορμή και την επιστολή που είχε στείλει ο γράφοντας στον Πρωθυπουργό, και τα αλλεπάλληλα τότε δημοσιεύματα, που οδήγησαν λίγες μέρες μετά στην έκδοση του σχετικού ΦΕΚ περί διορισμού τριών νέων παιδιάτρων. Κι εγώ τότε μέσα μου αναρωτιόμουν, μα τι, τόσο γρήγορα κινείται το κράτος; Φανταστείτε μέχρι και οι δημοσιογράφοι των Αθηνών που μίλαγα τότε μου έλεγαν, τα κατάφερες. Κάτι μέσα μου όμως κλώτσαγε. Δεν πειθόμουν (βλέπετε τότε δεν την είχα ψωνίσει ακόμη, ήμουν αγνό παλικάρι). Τότε όμως ήρθαν οι μαγικές σας δηλώσεις κι ησύχασα. Ξαναβρήκα τον ύπνο μου. Λέω ορίστε να, έτσι δικαιολογούνται όλα. Ο άνθρωπος δούλευε τόσο υπόγεια και αθόρυβα, που δεν είχαμε πάρει χαμπάρι τίποτα τόσο καιρό, και πήγαμε να του φάμε και τη δόξα. Αίσχος. Ένιωσα άσχημα, με καταλαβαίνετε. Γι’ αυτό σας χάρηκα που σας είδα και στην ορκωμοσία των παιδιάτρων. Επιτέλους να, αποδίδεται δικαιοσύνη. Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι.

Επίσης, εδώ εξηγούνται όλα για το πως όλα τα Αργολιδαίικα έργα του κράτους των Αθηνών έχουν και τη δική σας σφραγίδα. Γιατί πριν ξέρετε, πικρόχολα αναρωτιόμουν, μα καλά ότι γίνεται κανονιστικά από το κράτος στα πλαίσια της ροής των πραγμάτων να το παρουσιάζετε και ως δικό σας έργο; Έλεγα που ζούμε; στο 1500; ο κόσμος δεν χαμπαριάζει; Κι όμως, η εμπειρία μίλησε, αυτοταπώθηκα, ευτυχώς έχει φθάσει η Αναγέννηση και εις τας Αργολίδας. Είναι ελεύθερη κι είναι ανάμεσά μας…

Υ.Γ.2 Ας μη γελάει κάτω απ’ μουστάκια που δεν έχει κι ο έτερος γαλάζιος μας μεγαλοπαράγοντας, που εποφθαλμιά ένα του στραβοπάτημα, καθώς δεν διαφέρει καθόλου. Είναι του ίδιου ακριβώς υψηλού πολιτικού αναστήματος.

Υ.Γ.3 Παρεμπιπτόντως, για να μη ξεχνάμε και τα σοβαρά, ΠΑΟΚ-ΠΑΟ 3-3, τελικό. Συγκλονιστικό παιχνίδι με πολλές φάσεις. Θα μας μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη. Μέχρι το επόμενο..
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ