ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Κυριακή 7 Απριλίου 2024

Συνεδριάζει το ΚΑΣ για την τροποποιημένη μελέτη της μαρίνας Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:03:00 μ.μ. | | |
Μακέτα έργου
Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο συνεδριάζει την Τρίτη 9 Απριλίου και μέσα στα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι και η έγκριση ή μη της αρχιτεκτονικής μελέτης για τη μαρίνα Ναυπλίου.

Το 16ο θέμα της συνεδρίασης αφορά την: "Έγκριση ή μη αρχιτεκτονικής μελέτης του έργου: «Μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, λειτουργία, τεχνική διαχείριση και εκμετάλλευση τουριστικού λιμένα (μαρίνας) Ναυπλίου."

Να υπενθυμίσουμε πως η προηγούμενη μελέτη της Μαρίνας Ναυπλίου είχε κοπεί από το ΚΑΣ με την αιτιολογία πως: «η πολύ μεγάλη κλίμακα του μετώπου του προτεινόμενου κτηριακού συγκροτήματος, η ομοιομορφία των κτηρίων που το απαρτίζουν και αναπτύσσονται σε εξαιρετικά μεγάλο μήκος και η χρήση αναγνωρίσιμων μορφών προερχόμενων από άλλα περιβάλλοντα δεν συνάδουν με την προστατευόμενη – από την αρχαιολογική νομοθεσία – Παλαιά Πόλη του Ναυπλίου και με τα εξέχοντα μνημεία της».

Το Υπουργείο Πολιτισμού ζήτησε την τροποποίηση της μελέτης για την μαρίνα, κατά την οποία πρέπει να ληφθούν υπόψη τα ακόλουθα:

1) Να προβλεφθεί σύνδεση των κτηρίων της Μαρίνας Ναυπλίου με την πόλη.

2) Να αμβλυνθεί η συνέχεια του μετώπου των κτηρίων.

3) Να μειωθεί η άσφαλτος και το μήκος των οδών.

4) Προκειμένου να αποφευχθεί η εντύπωση ομοιομορφίας των κτηρίων, να μειωθούν οι αλλεπάλληλες ευθείες σε αυτά, καθώς επίσης να προβλεφθεί διαφοροποίηση των υψών και ποικιλομορφία των όψεων των επιμέρους κτηρίων.

5) Nα καταργηθούν τα φυτεμένα δώματα στα κτήρια. Βατά δώματα δύνανται να προβλεφθούν, σε περιορισμένη μόνο έκταση.

6) Το μέγιστο ύψος των κτηρίων να ανέρχεται στα 4,50 μ.

7) Να απλοποιηθούν οι χαράξεις στον περιβάλλοντα χώρο των κτηρίων.

8) Οι φυτεύσεις στον περιβάλλοντα χώρο των κτηρίων να προσαρμοσθούν, λαμβανομένης υπόψη της γειτνίασης της περιοχής με τη θάλασσα.

9) Nα ανασχεδιαστεί το θέατρο, με ηπιότερη κλίση, σε συνδυασμό με τις διαμορφώσεις υπαιθρίου χώρου, μορφολογικά δε να μην μιμείται αρχαίο θέατρο.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ