ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ Αργολίδας επισκέφτηκε το μουσείο μελισσοκομικής τέχνης «Άξιον Εστί»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:43:00 μ.μ. | |
Μαθητές σε μελισσοκομικό εργαστήριο
Πόσοι από εσάς έχετε αναρωτηθεί για την σημαντικότητα της μέλισσας; Πόσοι από εσάς έχετε σκεφτεί πως ο κόσμος δεν θα υπήρχε χωρίς αυτές; Εμείς αναρωτηθήκαμε, σκεφτήκαμε και αποφασίσαμε να μάθουμε για την σημαντικότητα του θαυμαστού αυτού εντόμου και για το πως μπορούμε να προστατεύσουμε την ζωή του. 

Στα πλαίσια αυτών των σκέψεων και των αναζητήσεων, οι μαθητές του τομέα Φυτικής Παραγωγής του σχολείου μας, επισκέφτηκε μαζί με μία ομάδα μαθητών του 1ου Λυκείου Άργους, το Μουσείο Μελισσοκομικής Τέχνης «Άξιον Εστί» στο Πανόραμα Αργολίδας. 

Η φιλόξενη ομάδα του Μουσείου μας μίλησε για την σημασία της μέλισσας, για την ανατομία και την βιολογία του εντόμου αλλά και τον ρόλο της μέλισσας στην επικονίαση των φυτών μέσα από ένα πλούσιο εποπτικό υλικό. 

Επίσης, μας γνώρισαν τον θαυμαστό κόσμο της κυψέλης μέσα από βιωματικές δραστηριότητες όπου οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με τις μέλισσες, αναγνώρισαν την βασίλισσα αλλά και είδαν μία ζωντανή κυψέλη από «απόσταση αναπνοής», τηρουμένων όλων των μέτρων προστασίας. 
Επιπλέον, μας δόθηκε η δυνατότητα να δοκιμάσουμε μέλια διαφορετικής προελεύσεως και να καταλάβουμε τις διαφορές μεταξύ ποιοτικών και μη ποιοτικών μελιών, τις διαφορές μεταξύ βιολογικών και μη βιολογικών μελιών και να μάθουμε τι παράγεται από την μέλισσα εκτός από το πολύτιμο μέλι. 

Τέλος, η φιλόξενη ομάδα του μουσείου, μας ξενάγησε στο μουσειακό χώρο μεταφέροντας μας από το παρελθόν στο παρόν. 

Ευχαριστούμε θερμά τους ιδιοκτήτες για την φιλοξενία και την μοναδική εμπειρία που ζήσαμε αλλά και για τα μικρά δωράκια που μας χάρισαν!

Επιπλέον, είχαμε την χαρά να δεχτούμε για δώρο τις υπέροχες δημιουργίες μαθητών του 1ου Λυκείου Άργους και τους ευχαριστούμε για την μεγάλη αγκαλιά τους!

Μέσα από αυτές τις δράσεις, αναγνωρίσαμε την σημαντικότητα του εντόμου για τον άνθρωπο και το περιβάλλον… ουσιαστικά για την ίδια την ζωή! Ας πάρουμε παράδειγμα από αυτές κι ας γίνουμε λίγο σαν αυτές.. δηλαδή όσο «μικροί» κι αν πιστεύουμε ότι είμαστε για να κάνουμε την διαφορά, ας σκεφτόμαστε απλώς τις μέλισσες για να καταλάβουμε τι μπορούμε να καταφέρουμε, γιατί παρά το μικρό τους μέγεθος, αυτές δημιουργούν την ζωή!

Η Διευθύντρια: 
ΜπόγρηΔαμασκήνη

Η Ομάδα δράσης:
Κακουδάκη Στυλιανή ΠΕ88.01
Τριανταφύλλου Αννέτα ΠΕ88.01
Μπαρδόκα Ήρα ΠΕ02
Σαμπάνη Χριστίνα ΠΕ25












ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ