ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τετάρτη 10 Απριλίου 2024

"Λουλούδια φυτεύω, το σχολείο ομορφαίνω…": Το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ. Αργολίδας εν δράσει!

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:13:00 π.μ. | |
Ανοιξιάτικες φυτεύσεις
Με την έλευση της άνοιξης, ήρθε η ώρα για την περιποίηση του κήπου μας. Ξεκινάμε με κλάδεμα και ανανέωση για να θέσουμε τις βάσεις για υγιή και παραγωγικά δέντρα. 

Οι μαθητές του σχολείου, τόσο στα πλαίσια των μαθημάτων της ειδικότητας της Φυτικής Παραγωγής, όσο και στα πλαίσια του μαθήματος της Ζώνης Δημιουργικών Δραστηριοτήτων, συμμετέχουν με χαρά στην δραστηριότητα του κλαδέματος. 

Επιπλέον, οι μαθητές με προθυμία, άλλοι περισσότερο εξοικειωμένοι και άλλοι λιγότερο, μαθαίνουν την τέχνη του κλαδέματος ώστε να είναι έτοιμοι να περιποιηθούν τα δικά τους δέντρα ή ακόμα και να αναπτύξουν τις δικές τους προεπαγγελματικές δεξιότητες για όσους ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με τα τόσο σημαντικά επαγγέλματα της γης.
Παράλληλα με το κλάδεμα, τρέχουν δραστηριότητες καθαριότητας της αυλής όπως ξεχορτάριασμα και συλλογή σκουπιδιών από τον προαύλιο χώρο, γιατί όπως λέει ο σοφός λαός μας «Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά!». Και για να ολοκληρωθεί η όμορφη εικόνα του σχολείου μας, οι μαθητές όλου του σχολείου φυτεύουν διάφορα λουλούδια και αρωματικά φυτά σε γλάστρες και παρτέρια στον προαύλιο χώρο.

Την ίδια στιγμή προετοιμάζεται το έδαφος, από τους μαθητές, για την σπορά και την φύτευση των λαχανικών μας. 

Συγκεκριμένα, οι μαθητές συμμετέχουν με προθυμία, ενθουσιασμό και ζήλο στις σπορές κρεμμυδιού, πατάτας, χλωρού φασολιού και λοιπόν λαχανικών (καρότο, παντζάρι, ρόκα κλπ) και αρωματικών φυτών (άνηθος, βασιλικός, δενδρολίβανου, ρίγανης κλπ) στον κήπο του σχολείου. 
Επίσης, ετοιμάζονται τα νεαρά σπορόφυτα για τις καλοκαιρινές φυτεύσεις όπως ντομάτες, αγγούρια, μελιτζάνες, πιπεριές κλπ, ενώ οι μαθητές έχοντας μία ιδιαίτερη διάθεση για τον επιπλέον καλλωπισμό του προαύλιου χώρου και του εσωτερικού του σχολείου, ετοιμάζουν σπορόφυτα ανθοκομικών και αρωματικών φυτών τα οποία θα χρησιμοποιηθούν σε γλάστρες και παρτέρια. 

Τέλος, τοποθετήθηκε το ύφασμα τηςεδαφοκάλυψης στον χώρο του θερμοκηπίου, για να διατηρήσουμε τον κήπο μας απαλλαγμένο από τα ενοχλητικά ζιζάνια, όπου εκεί θα φυτευθούν σε λίγο καιρό τα καλοκαιρινά μας φυτά.
Αρωγοί στην προσπάθεια αυτή ήταν όσοι μας προσέφεραν υλικά και εργαλεία για την πραγματοποίηση αυτών των δραστηριοτήτων. Συγκεκριμένα, ευχαριστούμε θερμά:

- τον κύριο Ανδριανό Ρόκιζα για τα λάστιχα άρδευσης που τοποθετήθηκαν στο κτήμα

- τον κύριο Αραμπό Πέτρο για το φρεζάρισμα του κτήματος

- τον κύριο Χριστόπουλο Βασίλη για τον καθαρισμό του κτήματος

- τον κύριο Ταμπάκη (Κόμβος Ταμπάκη) για την προσφορά γεωυφάσματος για την χρήση του στο θερμοκήπιο αλλά και για την χορηγία του σε κλαδευτήρια, σπόρους για τις εαρινές σπορές μας

- τον κύριοΠαπαβασιλείουΑνδρέα για την προσφορά εργαλείων κήπου

- την εταιρεία ARGOFARM για την δωρεά σπόρων

- το φυτώριο ΕΔΕΜ για την δωρεά φυτοχώματος, λουλουδιών αλλά και σπόρων καλλωπιστικών φυτών για να διακοσμήσουμε τον προαύλιο χώρο του σχολείου μας
Χωρίς όλους αυτούς τους ανθρώπους που ήταν δίπλα μας, τίποτα δεν θα ήταν ίδιο και δεν θα μπορούσαμε να καταφέρουμε παρά ελάχιστα. Τα παιδιά μας, μπορούν πλέον να απολαύσουν ένα μεγάλο εύρος δραστηριοτήτων μέσα από τις παραπάνω δωρεές και το καταρτισμένο προσωπικό του σχολείου.

Η Διευθύντρια 
Δαμασκηνή Μπόγρη 
 
Οι υπεύθυνες καθηγήτριες
Στυλιανή Κακουδάκη ΠΕ88.01
Αννέτα ΤριανταφύλλουΠΕ88.01
Παναγιώτα Νικολοπούλου ΠΕ88.02

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ