ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024

Κίνδυνος Πυρκαγιάς: Διήμερη απαγόρευση κυκλοφορίας σε περιοχές της Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 3:24:00 μ.μ. | |
Κίνδυνος Πυρκαγιάς
Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Γ. Μαντζούνη απαγορεύεται η με οποιονδήποτε τρόπο και μέσο, διέλευση, κυκλοφορία, επίσκεψη διαμονή, παραμονή, κατασκήνωση καθώς και την οργάνωση και διενέργεια οποιασδήποτε δραστηριότητας αθλητικής ψυχαγωγικής, θρησκευτικής, κ.λπ, εντός των κάτωθι περιοχών για την Δευτέρα 29-04-2024 και την Τρίτη 30-04-2024, σε εκτέλεση του σχετικού (10) εγγράφου της Γ.Γ.Π.Π.: 

1. ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ - ΜΥΚΗΝΩΝ 

α) Δάσος Φαρμακά. β ) Δάσος Μελιδόνι από Διάσελο Λυρκείας έως Δούκα και Κεφαλόβρυσο. γ) Ελατοδάσος Αρτεμησίου ( Από Μερκούρι --Οινόη(Μάζι)-Καρυά. δ)Λόφος Ασπίδος 

2. ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ 

Δάσος Σταυροποδίου . Εκατέρωθεν της επαρχιακής οδού Ιρίων-Καρναζέϊκων- Τραχειάς και ειδικότερα από την τοποθεσία Άνω Καρναζέϊκα μέχρι Βοθύκι. 

3. ΔΗΜΟΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ 

Δάσος Άκρος Δήμου Επιδαύρου, από όλες τις εισόδους του δάσους. 

4. ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ 

Α. Δάσος Κορακιάς Κρανιδίου, στιςπροσβάσεις αυτού από : α) Περιοχή ΒαθειάΛάκκα, στοτέρμα της ασφάλτου μετάτους οικισμούςτων Δικηγόρων και Ε.Α.Σ. β) Από το μαντρί Ντουζένι προς το Δάσος Κορακιάς. γ) Από το δρόμο Θυνίπρος Πυροφυλάκιο Κορακιάς στα όρια του Δάσους. 

Β. Περιοχή Καταφυκίου. Στα όρια του φαραγγιού Καταφυκίου και από Ερμιόνη και ΑΔΑ: 92Β57Λ1 -ΤΟΖ από Φούρνους. 

Γ.Αγία Άννα Κρανιδίου.

 Δ. Περιοχή Δάσους Αυλώνας, Κρανιδίου, Ερμιόνης. Ε. Περιοχή Άλσους Μπίστι, Ερμιόνης. 

Εξαιρούνται της απαγόρευσης, οι μετακινήσεις που άπτονται της λειτουργίας του ξενοδοχείου ΑΜΑΝ ΖΟΕ. 

Η εφαρμογή της παρούσας Απόφασης θα ελέγχεται εντατικά και για κάθε παράβαση θα επιβάλλεται τοπρόστιμο των 300 € (τριακοσίων ευρώ). 

Στην απαγόρευση δεν συμπεριλαμβάνεται η κυκλοφορία στα επαρχιακά και κύρια δημοτικά δίκτυα που συνδέουν και εξυπηρετούν τους οικισμούς που βρίσκονται εντός των συγκεκριμένων περιοχών, καθώς και για τα άτομα που η δραστηριότητά τους σχετίζεται με τις προαναφερόμενες περιοχές, πράγμα που οφείλουν να περιορίσουν στο άκρως απαραίτητο τις δραστηριότητές τους για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και να τηρούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα της Πυροπροστασίας και των Πυροσβεστικών Διατάξεων . 

Δελτίο τύπου εκδίδεται από το Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη για την ενημέρωση του κοινού, το οποίο θα αποστέλλεται και στις Υπηρεσίες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου . 

Παρακαλούμε τους αποδέκτες να ενεργήσουν καταλλήλως και σύμφωνα με την αρμοδιότητά τους για την σήμανση και τον έλεγχο των προαναφερθέντων περιοχών, καθώς και την ενημέρωση των κατοίκων. 

Η παρούσα θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου www.ppel.gov.gr , καθώς και στις ιστοσελίδες των Δήμων που θα κοινοποιηθεί. 

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΝΤΖΟΥΝΗΣ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ