ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τρίτη 9 Απριλίου 2024

Ο Σύλλογος Θρακών Αργολίδας τίμησε την Ημέρα Μνήμης Θρακικού Ελληνισμού

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:48:00 π.μ. | | |
Θράκες
Στις 6 Απριλίου, τελέστηκε μνημόσυνο για την Ημέρα Μνήμης Θρακικού Ελληνισμού στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στο Ναύπλιο. 

Η τελετή έλαβε χώρα σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης, με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, μέλη του Συλλόγου Ποντίων Αργολίδος, καθώς και μέλη και φίλους του Συλλόγου Θρακών Αργολίδας να δίνουν το παρόν. 

 Με το πέρας της τελετής τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Θρακών κ. Αριστείδης Θωμάς, όπου τόνισε την αλλαγή φάσης που έφερε η επίσημη αναγνώριση των θυσιών των Θρακών από το Ελληνικό κράτος με την ομόφωνη ψήφιση του σχετικού νόμου και την καθιέρωση της 6ης Απριλίου ως Ημέρας Μνήμης Θρακικού Ελληνισμού. 
Η συλλογική προσπάθεια που χρειάστηκε προκειμένου να επιτευχθεί ο σκοπός ήταν Πανελλήνιας εμβέλειας με πλήθος φορέων και προσώπων να δίνουν τον δικό τους αγώνα. Άνθρωποι του ακαδημαϊκού κόσμου, αλλά και πολιτικά πρόσωπα σε συνέργεια με τους Θρακικούς Συλλόγους, σεβόμενοι τη μνήμη και την αξιοπρέπεια των θυμάτων, στηριζόμενοι σε έγκυρες και αξιόπιστες πηγές, και πάντα με κριτική σκέψη, έπραξαν το Πρέπον, δίνοντας το μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν ξεχνά τα θύματα και αγωνίζεται για την ιστορική αλήθεια.

Η επίσημη αναγνώριση αποτελεί μόνο την αρχή. Στόχος μας είναι η διατήρηση της μνήμης, η προώθηση της έρευνας και η καλλιέργεια της ιστορικής συνείδησης.

Στόχος μας η εδραίωση μιας γόνιμης συνεργασίας με τους Πόντιους και Μικρασιάτες, στηρίζοντας κοινές δράσεις και προωθώντας την αλληλεγγύη.

Στόχος μας η αξιοποίηση της αναγνώρισης ως εφαλτήριο για νέες διεκδικήσεις και την επίτευξη ολοένα και μεγαλύτερης δικαιοσύνης.

Στόχος μας η πρόληψη μελλοντικών τραγωδιών.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συνέβαλαν στην επίτευξη αυτού του ιστορικού βήματος. Η συλλογική μας προσπάθεια συνεχίζεται, με αισιοδοξία και πίστη στο μέλλον.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ