ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Με τιμές Αρχηγού κράτους το Ναύπλιο υποδέχεται την Ολυμπιακή φλόγα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:35:00 π.μ. | |
Αφή Ολυμπία
Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας στις 15:00 το μεσημέρι της Τετάρτης 17 Απριλίου 2024, η Ολυμπιακή Φλόγα θα βρίσκεται στο Ναύπλιο. 

Πλήθος κόσμου αναμένεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα στην Πρωτεύουσα της Αργολίδας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων "Παρίσι 2024".

Πρόγραμμα

15:08 – Άφιξη Ολυμπιακή Φλόγας - στην παραλιακή οδό Ναυπλίου-Νέας Κίου, στο ύψος του 1ου Γυμνασίου, παράδοση στον 1ο λαμπαδηδρόμο της ΕΟΕ.

15:11 – Παραλιακή οδός Ναυπλίου Νέας Κίου, στο ύψος του ΔΑΚ Κολυμβητηρίου - παράδοση στον 2ο λαμπαδηδρόμο του Δήμου Ναυπλιέων

15:14 – Κόμβος Πολυζωίδη - παράδοση στον 3ο λαμπαδηδρόμο του Δήμου Ναυπλιέων

15:17 – Δημαρχείο, οδός Βασιλέως Κων/νου - παράδοση στον 4ο λαμπαδηδρόμο του Δήμου Ναυπλιέων

15:00 – Πλατεία Συντάγματος - Έναρξη εκδήλωσης Υποδοχής Φλόγας

Δεδομένου του ιδιαίτερου συμβολισμού της Ολυμπιακής Φλόγας, η υποδοχή θα πραγματοποιηθεί με τιμές Αρχηγού Κράτους και αποτελεί πάντα αντικείμενο παγκοσμίου ενδιαφέροντος, καθώς μεταδίδεται από εγχώρια και διεθνή ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα, ειδησεογραφικά πρακτορεία και διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης.

15:20 – Πλατεία Συντάγματος - Άφιξη Φλόγας

Τελετή Υποδοχής 

15:06 - Επίδειξη ολυμπιακού αθλήματος ξιφασκίας.
Έναρξη δρώμενου με υποδοχή από ομάδα αθλητριών της Ολυμπιακής Φλόγας.

15:20 - Άφιξη Ολυμπιακής Φλόγας στην Πλατεία Συντάγματος.

Άφιξη Δημάρχου Ναυπλιέων Δημητρίου Ορφανού, αντιπροσωπείας επισήμων της ΕΟΕ και εκπροσώπων της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων "Παρίσι 2024".

Αφή στο βωμό από λαμπαδηδρόμο.

Ανάκρουση -με απόλυτη σειρά- των ύμνων: α) Ολυμπιακός Ύμνος, β) Εθνικός Ύμνος Γαλλίας, γ) Εθνικός Ύμνος Ελλάδας, με ταυτόχρονη έπαρση των τριών σημαιών.

Χαιρετισμός Δημάρχου Ναυπλιέων Δημητρίου Ορφανού.

Χαιρετισμός εκπροσώπου Οργανωτικής Επιτροπής "Παρίσι 2024".

Χαιρετισμός εκπροσώπου Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Ανταλλαγή δώρων ανάμεσα σε Δήμο Ναυπλιέων, Οργανωτική Επιτροπή "Παρίσι 2024" και Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Έναρξη πολιτιστικού προγράμματος με τίτλο "Η ιστορία του ολυμπιονίκη Διαγόρα του Ρόδιου", που περιλαμβάνει αφηγήσεις ύμνων και ποιημάτων. Συμμετέχουν η Φιλαρμονική του Δήμου, το Μεικτό πολυφωνικό σχήμα της Δημοτικής χορωδίας Ναυπλίου και οι Γεώργιος Καράσης, Γιώργος Χρόνης, Ματίνα Γκόγκα.

Η ανακοίνωση του Δήμου Ναυπλιέων

Την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024» υποδέχεται το Ναύπλιο, την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό και τιμητικό γεγονός για το δήμο μας, ο οποίος συμμετέχει στη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση του πλανήτη.

Η Ολυμπιακή Φλόγα, ερχόμενη από την Τρίπολη θα φτάσει στο Ναύπλιο συνοδευόμενη από πομπή 15 αυτοκινήτων της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Ο.Ε).Η λαμπαδηδρομία θα ξεκινήσει στις 15:08 από την στην παραλιακή οδό Ναυπλίου Νέας Κίου, στο ύψος του 1ου Γυμνασίου.

Οι λαμπαδηδρόμοι που θα μεταφέρουν τη Φλόγα και το Ολυμπιακό μήνυμα της Ειρήνης σε κεντρικά σημεία της πόλης είναι οι εξής: Νικολέτα Τσάγαρη, αθλήτρια της Ρυθμικής Γυμναστικής, με Πανελλήνιες , Πανευρωπαϊκές και Παγκόσμιες επιτυχίες και συμμετοχή στους Ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνου, Κωνσταντίνος Θέμελης, αθλητής με Αναπηρία, Πανελληνιονίκης στην τοξοβολία, Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου, αθλήτρια στίβου, πολλές φορές Πανελληνιονίκης και Βαλκανιονίκης και Mark Schiefsky, Διευθυντής του Τμήματος Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, Μαραθωνοδρόμος.

Να σημειωθεί ότι, τα κριτήρια με τα οποία ο Δήμος Ναυπλιέων επέλεξε τους τέσσερις λαμπαδηδρόμους και τους συνοδούς αυτών, είναι σύμφωνα με τις οδηγίες της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για την συμμετοχή στην μεταφορά της Ολυμπιακής φλόγας ανθρώπων του πνεύματος και ατόμων με αναπηρία. Η επιλογή έγινε με απολύτως αξιοκρατικά κριτήρια, κατόπιν δημόσιας πρόσκλησης για υποβολή αιτήσεων και βιογραφικών

Η διαδρομή που θα ακολουθήσει η λαμπαδηδρομία στους κεντρικούς δρόμους του Ναυπλίου είναι: Παραλιακή οδό Ναυπλίου -Νέας Κίου, Κόμβος Πολυζωίδη, Συγγρού, Βασιλέως Κωνσταντίνου.

Στην πλατεία Συντάγματος θα πραγματοποιηθεί τελετή υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας, όπου η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου θα ανάψει τον βωμό.

Κατά τη διάρκεια της τελετής θα γίνει ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου, του Εθνικού Ύμνου της Γαλλίας και του Εθνικού Ύμνου της Ελλάδας, με ταυτόχρονη έπαρση των 3 σημαιών.

Θα ακολουθήσει πολιτιστικό πρόγραμμα με τίτλο: «Η ιστορία του ολυμπιονίκη Διαγόρα του Ρόδιου» που περιλαμβάνει αφηγήσεις ύμνων και ποιημάτων.

Η λαμπαδηδρομία θα συνεχιστεί μετά το πέρας της τελετής μέσω της πλατείας Φιλελλήνων, Ακτή Μιαούλη και εποχούμενη θα αναχωρήσει από την οδό Συγγρού και την 25ης Μαρτίου για τον επόμενο σταθμό της.

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτριος Ορφανός σε μήνυμα του καλεί όλους τους δημότες να συμμετάσχουν με την παρουσία τους σε αυτή την μεγάλη αθλητική και πολιτιστική εορτή. «Φίλες και φίλοι, το Ναύπλιο υποδέχεται αύριο το μεσημέρι την Ολυμπιακή Φλόγα, στο ταξίδι της προς το Παρίσι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024. Στις 15:08, στην παραλιακή Ναυπλίου - Νέας Κίου στο ύψος του 1ου Γυμνασίου η φλόγα θα περάσει στα χέρια των λαμπαδηδρόμων, οι οποίοι θα τη μεταφέρουν στην Πλατεία Συντάγματος, όπου θα διεξαχθεί ειδική τελετή.

Σας καλώ να χειροκροτήσουμε τους δρομείς μας, οι οποίοι υπερήφανα θα τρέξουν μεταφέροντας τη φλόγα.

Με την παρουσία μας στους δρόμους της πόλης και στην πλατεία Συντάγματος ας συμμετάσχουμε στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού στέλνοντας από την πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας μήνυμα ειρήνης και ενότητας των λαών.»
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ