ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

Διαμαρτυρία στα Δικαστήρια Ναυπλίου για τον Δικαστικό χάρτη (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:41:00 π.μ. | | |
Συγκέντρωση
Σε διαμαρτυρία προχωρήσαν το πρωί της Δευτέρας 15 Απριλίου, δικηγόροι και δικαστικοί υπάλληλοι αποκλείοντας συμβολικά την είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου στο Ναύπλιο.
Η συγκεντρωμένοι διαμαρτυρηθηκαν για την απόσπαση του Πρωτοδικείου Σπάρτης από Εφετείο Ναυπλίου και την υπαγωγή του στο Εφετείο Καλαμάτας και την κατάργηση των Ειρηνοδικείων Άστρους και Μάσσητος.
Στην διαμαρτυρία συμμετείχαν μεταξύ άλλων,  ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ναυπλίου και Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Ορφανός, ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, ο βουλευτής Αργολίδας Γ. Γαβρηλος κα. 
Ανακοίνωση για καθολική αποχή έχει εκδώσει και ο Δικηγορικός Σύλλογος Ναυπλίου όπου αναφέρει:
"Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Ναυπλίου κατά την έκτακτη συνεδρίασή του την 10η Απριλίου 2024, εκφράζοντας την κατηγορηματική αντίθεση των μελών του στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης και στις παρασκηνιακές μεθοδεύσεις αποδυνάμωσης του Εφετείου και Πρωτοδικείου Ναυπλίου μέσω των αλλαγών του Δικαστικού Χάρτη , (απόσπαση Πρωτοδικείου Σπάρτης από Εφετείο Ναυπλίου και υπαγωγή του στο Εφετείο Καλαμάτας , κατάργηση των Ειρηνοδικείων Άστρους και Μάσσητος ), αποφάσισε ομόφωνα: Την καθολική αποχή των μελών του Συλλόγου, την Παρασκευή 12/4/2024 και τη Δευτέρα 15/4/2024 .
Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ναυπλίου και Δήμαρχος Ναυπλιέων ανέφερε:

"Ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη διαβούλευση, παρά τις ρητές περι του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του κ. Υπουργού της Δικαιοσύνης, αφήνει την Αργολίδα μόνο με απώλειες.

Την περιοχή του Άστρους, η οποία ανήκε πάντα στην αρμοδιότητα του Πρωτοδικείου Ναυπλίου και ενώ το Υποθηκοφυλακειο Αστρους έχει μεταφερθεί στο Ναύπλιο, αναπάντεχα ο δικαστικός χάρτης την αναθέτει στο Πρωτοδικείο της Τρίπολης.

Η Ερμιονίδα μένει χωρίς δικαστήριο. Οι κάτοικοί της πλέον και για διαφορές με μικρό αντικείμενο θα είναι αναγκασμένοι να ταξιδεύουν ως το Ναύπλιο, με αποτέλεσμα η προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τις υποθέσεις αυτές να καθίσταται υπερπολυτελής έως ασύμφορη. Τέλος το Εφετείο μας, το πρώτο Εφετείο της χώρας, χάνει το Πρωτοδικείο Σπαρτης.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ναυπλίου, αντιδρώντας σε αυτή την άδικη αλλά και παράλογη αλλαγή του Δικαστικού χάρτη, ο οποίος μόνο απώλειες έχει για την Αργολίδα, και σε καμία περίπτωση δεν επιταχύνει την απονομή της Δικαιοσύνης, κάλεσε τους Βουλευτές και τους Δημάρχους του νομού σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Ναυπλίου, με την προσδοκία να δώσουν τη μάχη για τους πολίτες που τους εξέλεξαν."
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ