ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Παρασκευή 5 Απριλίου 2024

Masterclass για τους Ανιχνευτές Κοσμικής Ακτινοβολίας σε μαθητές του Λυκείου Λυγουριού

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:15:00 μ.μ. | |
Σπουδαστές
Οι μαθητές του Λυκείου Λυγουριού από την Α΄ και Β΄ λυκείου μαζί με τους υπεύθυνους καθηγητές τους Διδασκάλου Αικατερίνη, φυσικό και υποδιευθύντρια του σχολείου και τον Μπερμπατιώτη Γεώργιο, μαθηματικό, ολοκλήρωσαν με τον ομορφότερο τρόπο τις δραστηριότητές τους στο έργο Ανίχνευσης Κοσμικής Ακτινοβολίας, με τον ανιχνευτή μcosmics του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. 
Στις 27 και 28 Μαρτίου 2024 πήγαν στην Πάτρα για την διημερίδα του ΕΑΠ, και την πρώτη μέρα συμμετείχαν στα masterclass που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο σε συνεργασία με το ερευνητικό κέντρο CERN και παρευρέθηκαν σε τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους του.
Τη δεύτερη μέρα δύο από τους μαθητές μας παρουσίασαν την εργασία τους που αφορούσε στην ανίχνευση κοσμικής ακτινοβολίας και την ανάλυση των δεδομένων της ανίχνευσης. Η εκδήλωση μεταδόθηκε και στο κανάλι του ΕΑΠ, στο σύνδεσμο: https //www.youtube.com/live/GRveanOkEO?si=XH4_u_Ddvdnid_4M
Φεύγοντας μας δώρισε το ΕΑΠ τον εξοπλισμό για να στήσουμε το δικό μας μετεωρολογικό σταθμό στο σχολείο.
Ευχαριστούμε θερμά τον Δρ. καθηγητή Αντώνη Λέϊσο, τον Δρ. καθηγητή Απόστολο Τσιριγώτη και τον υποψήφιο διδάκτορα Λεωνίδα Ξηρό για την υπέροχη εμπειρία και τη συνάδελφο καθηγήτρια φιλόλογο του σχολείου μας Ελένη Νικολοπούλου για την ενεργό υποστήριξή της.
Σοφία Σαρρή, Δ-ντρια του λυκείου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ