ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 26 Μαΐου 2024

Ανδριανός από τις Λίμνες: Ιερό χρέος να δικαιώνουμε τη θυσία εκείνων που προσέφεραν τη ζωή τους για τη δική μας ελευθερία

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:39:00 μ.μ. | | |
Ανδριανός από τις Λίμνες
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός συμμετείχε στην επιμνημόσυνη δέηση για τους εκτελεσθέντες από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις Λίμνες τον Μάιο του 1944.

Ο κ. Ανδριανός επεσήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος, τιμούμε την μνήμη των 88 εθνομαρτύρων, από παιδιά έξι χρονών έως και υπερήλικες, που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις Λίμνες τον Μάιο του 1944.
Η ιστορική μνήμη είναι ο δεσμός που ενώνει άρρηκτα τις γενιές που πέρασαν με εκείνες που θα έρθουν στο μέλλον σε μια ιερή κοινότητα αξιών και νοήματος.

Είναι ταυτόχρονα, η υπενθύμιση του χρέους μας να δικαιώνουμε καθημερινά και έμπρακτα τη θυσία εκείνων που προσέφεραν τη ζωή τους για τη δική μας ελευθερία και αξιοπρέπεια: Ενώνοντας τις δυνάμεις μας μπροστά στα μεγάλα και τα σημαντικά, μπροστά στα δίκαια της πατρίδας και της κοινωνία μας, αλλά και συμβάλλοντας ως Έλληνες καθοριστικά στον διεθνή αγώνα ενάντια στη βαρβαρότητα και τη φρίκη των εγκλημάτων πολέμουπου ακόμη και σήμερα σημαδεύουν την ευρύτερη γειτονιά μας.
Η ένταξη των Λιμνών στον κατάλογο των μαρτυρικών χωριών και πόλεων της Ελλάδας, ένα αποτέλεσμα της συλλογικής και συντονισμένης μας προσπάθειας, υπογραμμίζει την κοινή μας δέσμευση να διατηρήσουμε ζωντανή αυτή την ιστορική μνήμη. Να την καταστήσουμε γνώμονα της συλλογικής μας δράσης για τη θωράκιση της εθνικής μας ανεξαρτησίας, για τη διαρκή ενίσχυση της ποιότητας της δημοκρατίας μας, για την ολόπλευρη ανάπτυξη της πατρίδας μας.

Για να εμπεδώσουμε ως δεδομένα και αυτονόητα, όλα αυτά που κατακτήσαμε με αίμα και θυσίες.

Ας είναι αιώνια η μνήμη των εθνομαρτύρων πατριωτών προγόνων μας!»
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ