ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Ημέρα Μνήμης στο Ναύπλιο για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού (βίντεο)

Ποντιακός χορός
Εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο Ναύπλιο το πρωί της Κυριακής 19 Μαϊου για την θλιβερή επέτειο της Ημέρας της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.
Στις 11.00 το πρωί τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, ιερουργούντος του εφημερίου του Ι.Ν. π. Παναγιώτης Κιντής, ενώ έψαλε ο Πρωτοψάλτης της Ι.Μ. Αργολίδας Δημήτριος Καρκαλάτος.
Ακολούθησε εκφώνηση ομιλίας από την κα Ελευθεριάδη Πιτσάκη Σοφία, καθηγήτρια Αγγλικών 4ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου.
Στις 11.30 έγινε κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο της Βουλής και βουλευτή Αργολίδας Ανδρέα Πουλά, τον Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Ιωάννη Μαντζούνη ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Πελοποννήσου, των Ενόπλων Δυνάμεων, του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημητρίου Ορφανού, των Σωμάτων Ασφαλείας , των Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων και του Συλλόγου Ποντίων Αργολίδας, στο Μνημείο του Δημητρίου Υψηλάντη (Πλατεία Τριών Ναυάρχων ) και στην συνέχεια τηρήθηκε σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των ένδοξων νεκρών του Έθνους.
Η τελετή ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, ενώ ακολούθησε εκδήλωση μνήμης από τον Σύλλογο Ποντίων Αργολίδας «Η Παναγία Σουμελά», με απαγγελίες και ποντιακούς χορούς.
Στην συνέχεια ακολούθησε κέρασμα με γλυκίσματα στην αίθουσα του ΤΡΙΑΝΟΝ ( Πλατεία Συντάγματος) όπου θα φιλοξενείται έκθεση ζωγραφικής, Αργολιδέων καλλιτεχνών, με θέμα την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.
 
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ