ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

14ο Διεθνές Θερινό Σχολείο ISSD για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη 2024 στην Επίδαυρο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:29:00 μ.μ. |
Σπουδαστές
Στο πλαίσιο του 14ου Διεθνούς Θερινού Σχολείου ISSD για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη 2024 διερευνήθηκαν εναλλακτικοί τρόποι βιώσιμης τουριστικής, οικονομικής και πολιτιστικής ανάπτυξης της Επιδαύρου , με επίκεντρο τα μοναδικά πολιτιστικά, ιστορικά και γεωγραφικά χαρακτηριστικά της.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η διοργάνωση πραγματοποιείται από κοινού με το Πανεπιστήμιο Heilbronn / GER (Prof. Dr. Sebastian Kaiser) και το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών Kaiserslautern / GER (Prof. Dr. Timo Becker) , καθώς υπάρχει σπουδαία υποστήριξη τόσο από το γερμανικό Ίδρυμα Würth, όσο και από φοιτητές και καθηγητές από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.
Ωστόσο, την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024 το ISSD 2024 ολοκληρώθηκε με τις τελικές παρουσιάσεις των συμμετεχόντων , όπου παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Επιδαύρου κ. Αναστάσιος Χρόνης , ο κ. Δημήτρης Γκίνης (μέλος του τοπικού συμβουλίου), εισηγητές και ειδικοί σύμβουλοι, μεταξύ των οποίων ο καθηγητής Dr. Dino Mujikic (Πανεπιστήμιο του Σαράγεβο / BIH), ο καθηγητής em. Dr. Christian Beck (Universite de Savoie / FR) και ο Gerard Lopez, επιχειρηματίας και διευθύνων σύμβουλος της Watt'If / SUI).

Κύριο θέμα των παρουσιάσεων, το οποίο είχε αναθέσει ο ίδιος ο Δήμαρχος στους φοιτητές , ήταν η ανάπτυξη ιδεών για ένα βιώσιμο brand στο Δήμο Επιδαύρου . Τα αποτελέσματα ήταν εξαιρετικά και διαφάνηκε η εις βάθος προετοιμασία των φοιτητών κατά τη διάρκεια του εξαμήνου . Ήταν λοιπόν, μια συναρπαστική εβδομάδα για τους φοιτητές, καθώς με τόσες ιδέες, σκέψεις τέθηκαν οι βάσεις για τη δημιουργία μιας προσαρμοσμένης στρατηγικής branding και αναγνωρισιμότητας.
Βασικοί συντελεστές φέτος ήταν οι: Α: Prof. Dr. Stella Leivadi (The American College of Greece / Deree), Christopher Barbour (BeSatya / GER), Prof. Dr. Dino Mujikic (University of Sarajevo / BIH) και Chris Ward (συγγραφέας και επιχειρηματίας (www.chrisward.cc).

Τάσος Χρόνης
Δήμαρχος Επιδαύρου
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ