ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 1 Ιουνίου 2024

Την προσβασιμότητα ΑμεΑ σε δύο ακόμη παραλίες προωθεί ο Δήμος Ναυπλιέων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:19:00 π.μ. | | |
Την εξασφάλιση της προσβασιμότητας ΑμεΑ σε δύο ακόμη παραλίες του Δήμου Ναυπλιέων δρομολογεί η υποβολή της μελέτης για συμμετοχή του Δήμου στο πρόγραμμα “Βελτίωση και τροποποίηση της προσβασιμότητας στις ελληνικές παραλίες” του υπουργείου Τουρισμού.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Ναυπλιέων υπέβαλλε αίτημα χρηματοδότησης, στο Υπουργείο Τουρισμού, για την βελτίωση προσβασιμότητας στις παραλίες της Κάντιας και των Ιρίων στο πλαίσιο της πρόσκλησης: «Βελτίωση και τροποποίηση της προσβασιμότητας στις ελληνικές παραλίες», προϋπολογισμού 131.859,30 €, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Στο πλαίσιο της πράξης θα γίνει προμήθεια & εγκατάσταση ΔΥΟ (2) καινούργιων συστημάτων μηχανισμών ασφαλούς ολίσθησης και πρόσβασης στη Θάλασσα για ειδικές ομάδες χρηστών – ΑΜΕΑ και τετραπληγικούς (SEATRACKS) με τηλεμετρία, υποδομές χρήσης και κατάλληλη σήμανση.

«Βασική μας δέσμευση ως Δημοτική Αρχή, είναι ότι οφείλουμε να διασφαλίζουμε τις απαραίτητες συνθήκες, ώστε να μη δημιουργούνται διακρίσεις σε βάρος ευπαθών ομάδων, ιδίως ως προς την προσβασιμότητα σε υποδομές, υπηρεσίες και αγαθά. Με συγχρηματοδοτούμενες από ευρωπαϊκούς πόρους πράξεις, φιλοδοξούμε να καταστήσουμε όλες τις παραλίες του Δήμου μας προσβάσιμες και φιλικές», δηλώνει ο Δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτριος ΟρφανόςΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ