ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Δευτέρα 25 Αυγούστου 2025

Το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Αργολίδας καλεί μαζικά στην απεργία της Πέμπτης 28 Αυγούστου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:59:00 π.μ. | |

Πρόσκληση
Με αφορμή την εισαγωγή στην Ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση του νομοσχεδίου για το νέο αντεργατικό Πειθαρχικό Δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων την Πέμπτη 28 Αυγούστου, το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Αργολίδας επισημαίνει ότι η ψήφιση του νομοσχεδίου εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο αντιλαϊκής πολιτικής που θίγει τον πυρήνα των εργασιακών δικαιωμάτων των υπαλλήλων και ευρύτερα καταλύει τα υπολείμματα κοινωνικού κράτους και καλεί τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Είμαστε απέναντι στην

·        στην επιχειρούμενη ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής, κοινωνικής και πολιτικής δράσης, στην εξομοίωσή τους με αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου,

·       στην κατάργηση του Β΄βάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου και του δικαιώματος ένστασης,

στην αλλαγή της σύνθεσης των Πειθαρχικών Συμβουλίων με την αποπομπή των εκπροσώπων των εργαζομένων και των δικαστών. Τα μέλη των Πειθαρχικών συμβουλίων θα προέρχονται μόνο από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους Ν.Σ.Κ. δηλ. από δικηγόρους που έχουν προσληφθεί από το  Κράτος.

Ενδεικτικά διατηρείται και διευρύνεται η έννοια του ασαφούς αδικήματος  της «αναξιοπρεπούς και ανάρμοστης συμπεριφοράς εντός και εκτός υπηρεσίας» τίθενται σε αργία υπάλληλοι για ήσσονος σημασίας αδικήματα άρα οδηγούνται σε οικονομική εξαθλίωση και κινδυνεύουν να βρεθούν «κατηγορούμενοι» για συνδικαλιστική διεκδίκηση και δράση.

Επιπλέον προβλέπεται μέχρι και απόλυση σε όσους τυχόν δεν ακολουθήσουν τις διαδικασίες αξιολόγησης.

Οι διατάξεις αυτές φανερώνουν ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι να επιβληθεί ο φόβος στους εργαζόμενους.

Η πολιτική αυτή δεν πρέπει να περάσει

Καλούμε τους δημόσιους υπαλλήλους να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία της  ΑΔΕΔΥ στις 28 Αυγούστου και να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα ανατροπής της κυβερνητικής πολιτικής.

Απαιτούμε την απόσυρση του νομοσχεδίου.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ