ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2025

Χορωδιακό Εργαστήρι Ναυπλίου: Διαπολιτισμική «Μουσική Συνάντηση» με την χορωδία "Cantus Borealis"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:17:00 π.μ. | |
Χορωδιακό Εργαστήρι Ναυπλίου
Το Χορωδιακό Εργαστήρι Ναυπλίου (Χ.Ε.Ν.) το Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2025, ώρα 7:30 μ.μ. στην πλατεία του Αγίου Σπυρίδωνα Ναυπλίου οργάνωσε μια διαπολιτισμική «Μουσική Συνάντηση» δύο χορωδιών. Σε αυτήν τραγούδησαν η προσκεκλημένη Σουηδική χορωδία "Cantus Borealis" και το "Πολυφωνικό Τμήμα Ενηλίκων" του "Χορωδιακού Εργαστηρίου Ναυπλίου" .

Αυτό το Σαββατιάτικο βραδινό ήταν μια σαγηνευτική μουσική εμπειρία παρακολουθώντας ένα καλλιτεχνικό πρόγραμμα μουσικής πανδαισίας με χορωδιακή αρμονία και ρυθμό, με ζεστή ατμόσφαιρα και θετική αύρα.. Κάθε χορωδία ερμήνευσε το ρεπερτόριό της στην εθνική γλώσσα της με τον δικό της μοναδικό τρόπο. Η χορωδία "Cantus Borealis" τραγούδησε χορωδιακά τραγούδια και παραδοσιακούς βορειοευρωπαϊκούς ψαλμούς από τρεις επί μέρους χορωδιακές σουηδικές ομάδες υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μarianne Lund. Το "Πολυφωνικό Τμήμα Ενηλίκων" εκτέλεσε έντεχνη ελληνική ποίηση των Θ.Γκόνη, Μ.Θεοδωράκη, Ο.Ελύτη, Λ.Μανέλη, Ν.Γκάτσου, Γ.Σεφέρη σε μουσική Ν.Ξυδάκη και Μ.Θεοδωράκηυπό την καλλιτεχνική διεύθυνση τoυΓιάννη Νικολόπουλου. Στο πιάνο ήταν Δήμητρα Σαγκιώτη. 

Η συγκίνηση μεγάλωσε όταν η Σουηδική Χορωδία τραγούδησε μαζί μας στα ελληνικά όλη την "Άρνηση" του Γ. Σεφέρη, του Έλληνα μικρασιάτη ποιητή, που του απενεμήθη το Νόμπελ Λογοτεχνίας στην Στοκχόλμη στις 24 Οκτωβρίου 1963 απο τη Σουηδική Ακαδημία.

Χορωδοί και θεατές νοιώσαμε τη δύναμη της μουσικής πέρα από γεωγραφικά σύνορα, θρησκείες, ιδεολογίες, γιατί όπως λέει και ο Έλληνας φιλόσοφος Πλάτωνας «η μουσική δίνει ψυχή στις καρδιές και φτερά στη σκέψη»!

Θερμές ευχαριστίες στην χορωδία "Cantus Borealis" για την αποδοχή της πρόσκλησης και για τη γνωριμία μαζί τους.

Ευχαριστούμε επίσης τον Δήμο Ναυπλιέων και τον Προοδευτικό Σύλλογο “Παλαμήδης”, που μας συνέδραμαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης. Τέλος ευχαριστούμε όλους τους φίλους θεατές, που μας τίμησαν με την παρουσία τους και με το χειροκρότημά τους.

Ευχόμαστε στα μέλη του Συλλόγου μας να γίνονται πάντα πρεσβευτές πολιτιστικής αναφοράς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Για το Δ.Σ.του Χ.Ε.Ν.

Ο Πρόεδρος 
Κίμων Βασιλόπουλος

Η Γραμματέας 
Μαρία Μπακοπούλου
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ