ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΕΥΧΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2025

Απολογισμός δράσεων Ομάδας Ανακύκλωσης Αργολίδας για το 2025

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:05:00 μ.μ. | |
Ανακοίνωση
Η Ομάδα Ανακύκλωσης Αργολίδας, ολοκληρώνοντας τις δραστηριότητές της για το 2025, παρουσιάζει τον απολογισμό του έργου της, το οποίο βασίστηκε στη συνέπεια και τη συλλογική προσπάθεια. Μέσα από 81 δράσεις ανακύκλωσης που οργανώθηκαν φέτος, συγκεντρώθηκαν 195.816 μπουκάλια (PET και γυάλινα). 

Η προσπάθεια αυτή μεταφράστηκε σε έμπρακτη στήριξη προς το Γηροκομείο Ναυπλίου, με την προσφορά προϊόντων σούπερ μάρκετ αξίας 5.859,55 ευρώ. Επιπλέον, το δίκτυο σχολείων και πολιτών που πλαισιώνει την ομάδα κατάφερε να συγκεντρώσει έναν τόνο πλαστικών καπακιών (περίπου 1.000.000 τεμάχια). 
Το ποσό που προέκυψε διατέθηκε εξ ολοκλήρου για την ενίσχυση του Συλλόγου ΑμεΑ Αργολίδας «Οδύσσεια». Για την επίτευξη αυτών των στόχων, καθοριστική ήταν η συμβολή των εθελοντών και των υποστηρικτών μας, που αποτελούν τον κινητήριο μοχλό κάθε δράσης. 

Παράλληλα, αναγνωρίζουμε τη βοήθεια του Δήμου Ναυπλιέων για τη διάθεση οχήματος μεταφοράς, καθώς και τη συνεργασία των εργαζομένων στο «Σπιτάκι της Ανακύκλωσης», που διευκόλυναν το έργο μας στην πράξη. Με δεδομένο ότι η ανακύκλωση στην πηγή είναι η μόνη βιώσιμη λύση, καλούμε τους αρμόδιους φορείς να στηρίξουν πιο ενεργά αυτή την κατεύθυνση. 
Η ανάγκη για μια διαδημοτική συνεργασία στο θέμα του χαρτιού είναι πλέον επιτακτική, ώστε να σταματήσει η εικόνα των κάδων που κατακλύζονται από αξιοποιήσιμες συσκευασίες. 

Η Ομάδα Ανακύκλωσης Αργολίδας εύχεται σε όλους μια δημιουργική χρονιά. 

Συνεχίζουμε να διεκδικούμε το αυτονόητο: λιγότερα απορρίμματα και ουσιαστική ανακύκλωση για την προστασία του περιβάλλοντος μας. 

Η Ομάδα Ανακύκλωσης Αργολίδας
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ