ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Σάββατο 21 Μαρτίου 2026

Γιάννης Ανδριανός: Ανοίγουμε την αγορά της Ταϊλάνδης για τα ελληνικά εσπεριδοειδή

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:36:00 μ.μ. | |
Γιάννης Ανδριανός
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση κλιμακίου φυτοϋγειονομικών ελεγκτών από το Βασίλειο της Ταϊλάνδης σε συσκευαστήρια και οπωρώνες πορτοκαλιών και μανταρινιών σε βασικές παραγωγικές περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων και η Αργολίδα.

Η επίσκεψη είχε ως στόχο την αξιολόγηση του ελληνικού φυτοϋγειονομικού συστήματος και της συμμόρφωσής του με τα πρότυπα της Ταϊλάνδης, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την εξαγωγή ελληνικών εσπεριδοειδών στη συγκεκριμένη αγορά.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων εξετάστηκαν διεξοδικά οι διαδικασίες συλλογής, διαλογής και τυποποίησης των προϊόντων, καθώς και τα συστήματα ιχνηλασιμότητας και διαχείρισης επιβλαβών οργανισμών. Τα ευρήματα ήταν ιδιαίτερα θετικά, αναδεικνύοντας το υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας των Ελλήνων παραγωγών, των επιστημονικών φορέων και των αρμόδιων υπηρεσιών.

Η επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την έναρξη των εξαγωγών ελληνικών εσπεριδοειδών προς την Ταϊλάνδη από την εξαγωγική περίοδο 2026–2027, ανοίγοντας μια νέα δυναμική αγορά για τα ελληνικά προϊόντα.

Ο Υφυπουργος Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός, δήλωσε:

«Η επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης από τις φυτοϋγειονομικές αρχές της Ταϊλάνδης αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της εξωστρέφειας του ελληνικού πρωτογενούς τομέα. Το άνοιγμα της αγοράς της Ταϊλάνδης δημιουργεί νέες προοπτικές για τα ελληνικά εσπεριδοειδή και ιδιαίτερα για την Αργολίδα, μια περιοχή με ισχυρή παραγωγική ταυτότητα και προϊόντα υψηλής ποιότητας.

Η προσπάθεια για την κατάκτηση νέων αγορών είναι διαρκής και συστηματική. Συνεχίζουμε, σε στενή συνεργασία με τους παραγωγούς και τους αρμόδιους φορείς, να εργαζόμαστε ώστε να διευρύνουμε τις εξαγωγικές δυνατότητες των ελληνικών αγροτικών προϊόντων και να ενισχύσουμε το εισόδημα των Ελλήνων παραγωγών».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ