ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


Σάββατο 4 Απριλίου 2026

Γ. Γαβρήλος: Επιτακτική η ανάγκη απρόσκοπτης λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου

Γ. Γαβρήλος
Την αιφνιδιαστική και χωρίς προηγούμενη διαβούλευση με την τοπική κοινωνία, απόφαση για πλήρη μεταφορά των υπηρεσιών του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου στο κτίριο του Περιφερειακού Ιατρείου Ερμιόνης από τις 14/04/2026, λόγω έναρξης εργασιών ανακαίνισης φέρνει στην Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, με πρωτοβουλία των Τομεαρχών Εργασίας, Γιώργου Γαβρήλου και Υγείας, Ανδρέα Παναγιωτόπουλου.


Όπως σημειώνεται στην Ερώτηση, η απόφαση αυτή, που ελήφθη αιφνιδιαστικά και χωρίς προηγούμενη διαβούλευση με την τοπική κοινωνία, προκαλεί έντονη ανησυχία καθώς το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου αποτελεί τον βασικό πυλώνα παροχής υπηρεσιών υγείας για τους μόνιμους κατοίκους, αλλά και για το πλήθος των επισκεπτών που κατακλύζουν την περιοχή, δεδομένου ότι η Ερμιονίδα βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από τα κεντρικά νοσοκομεία της Αργολίδας. Επίσης η πλήρης απομάκρυνση των υπηρεσιών από το Κρανίδι —το κέντρο των συγκοινωνιών της περιοχής— εν μέσω τουριστικής περιόδου, χωρίς να εξαντληθεί η λύση εύρεσης άλλου κτιρίου εντός της πόλης, αποτελεί πλήγμα για την ασφάλεια των πολιτών και των επισκεπτών της περιοχής.

Επειδή η μεταφορά των υπηρεσιών σε έναν σαφώς μικρότερο χώρο, όπως αυτός της Ερμιόνης, δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για την ασφαλή εξυπηρέτηση του όγκου των περιστατικών.

Επειδή η επιλογή της πλήρους εκκένωσης του κτιρίου, αντί της τμηματικής εκτέλεσης των εργασιών ανά πτέρυγα, στερεί από την περιοχή μια κρίσιμη υγειονομική δομή.

Επειδή η χρονική στιγμή της μεταφοράς συμπίπτει με την έναρξη της πασχαλινής και τουριστικής περιόδου, κατά την οποία οι ανάγκες υγειονομικής κάλυψης πολλαπλασιάζονται.

Επειδή η καθυστέρηση στην έναρξη του έργου —το οποίο είχε προκηρυχθεί από το 2023— δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία για την υποβάθμιση της υγείας των πολιτών.

Επειδή δεν υφίσταται δεσμευτικό και σαφές χρονοδιάγραμμα για την επιστροφή του Κέντρου Υγείας στη φυσική του έδρα.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:


1. Για ποιους συγκεκριμένους λειτουργικούς λόγους κρίθηκε αδύνατη η παραμονή μέρους των υπηρεσιών στο κτίριο του Κρανιδίου μέσω σταδιακής υλοποίησης των εργασιών;

2. Με ποιο συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο θα καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες της τουριστικής περιόδου από το περιορισμένων δυνατοτήτων κτίριο της Ερμιόνης;

3. Προτίθεται το Υπουργείο να επανεξετάσει την απόφαση πλήρους μεταφοράς, αναζητώντας λύσεις που θα επιτρέπουν τη μερική έστω λειτουργία του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου;

4. Ποιο είναι το αυστηρό χρονοδιάγραμμα παράδοσης του έργου και πότε προβλέπεται η πλήρης επαναλειτουργία της δομής στο Κρανίδι; 

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ