ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


Παρασκευή 24 Απριλίου 2026

Εθνική Πινακοθήκη Ναυπλίου: Συζήτηση με την εικαστικό Ελένη Παυλοπούλου στην έκθεση "Ζωφόρος"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:58:00 π.μ. | |
Πρόσκληση
Με αφορμή τη νέα έκθεση της εικαστικού Ελένης Παυλοπούλου στο Παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης στο Ναύπλιο, με τίτλο Ζωηφόρος, θα πραγματοποιηθεί στον συγκεκριμένο χώρο μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με την καλλιτέχνιδα.

Η ποίηση, η φιλοσοφία και η μουσική αποτελούν πηγές έμπνευσης για την τέχνη της. Η εικαστικός μας καλεί να εξερευνήσουμε μαζί τις ζωγραφικές συνθέσεις της, παρατηρώντας το σύνολο των αρχέτυπων συμβόλων που χρησιμοποιεί καθώς και τους φαντασιακούς συσχετισμούς των ανθρώπινων σωμάτων με τα στοιχεία της φύσης και του ζωικού βασιλείου.

Μέσω της εικαστικής αυτής περιήγησης στο ζωγραφικό σύμπαν της Παυλοπούλου, οι θεατές θα ανακαλύψουν νέους τρόπους όρασης του παρελθόντος στο παρόν και τη ρομαντική, φιλοσοφική χρήση του μπλε χρώματος που κυριαρχεί στις ζωγραφικές συνθέσεις της δημιουργού.

Δευτέρα 27 Απριλίου 2026 και ώρα 19:00 μ.μ.


Σιδηράς Μεραρχίας 23

Τ.: 27520 21915

Έργο:
Αέναο Άλογο, 20245
Ακρυλικά, μελάνια, κάρβουνο σε καμβά,
160 x 165 εκ.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ