ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


Σάββατο 4 Απριλίου 2026

"Ναύπλιο Επόμενη Μέρα": Η κατρακύλα της Δημοτικής Αρχής Ορφανού συνεχίζεται...

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:28:00 μ.μ. | |
Δημοτικό Συμβούλιο
Η εικόνα της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου για τον προϋπολογισμό δεν τιμά κανέναν.

Μια από τις σημαντικότερες συνεδριάσεις του έτους, αυτή που καθορίζει τον οικονομικό και πολιτικό προσανατολισμό του Δήμου, πραγματοποιήθηκε με σχεδόν άδεια τα έδρανα της αντιπολίτευσης. Και αυτό δεν ήταν τυχαίο.

 Ήταν το αποτέλεσμα μιας συνειδητής επιλογής της διοίκησης Ορφανού και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Καράπαυλου να οριστεί η συνεδρίαση σε ημέρα και ώρα – μεσημέρι Παρασκευής – που καθιστούσε αντικειμενικά αδύνατη τη συμμετοχή της πλειοψηφίας των μελών της αντιπολίτευσης.

Η εικόνα αυτή είναι θλιβερή και προσβλητική για τη θεσμική λειτουργία του Δήμου Ναυπλιέων. Με ευθύνη της δημοτικής αρχής Ορφανού, εκπέμπεται προς τα έξω μια εικόνα απαξίωσης και υποβάθμισης του ίδιου του Δημοτικού Συμβουλίου. Όταν μια τόσο κρίσιμη συνεδρίαση διεξάγεται υπό τέτοιες συνθήκες, είναι προφανές πως οτιδήποτε άλλο περνά σε δεύτερη μοίρα.
 
Για τον λόγο αυτό δεν θα σταθούμε στην ουσία του προϋπολογισμού. Άλλωστε, παρουσιάστηκε ως ένα καθαρά τεχνοκρατικό κείμενο, χωρίς πολιτική τοποθέτηση και χωρίς όραμα. Μίλησαν οι υπηρεσίες, μίλησε ο εξωτερικός συνεργάτης που τον χειρίζεται. Ο Δήμαρχος κ. Ορφανός παρέμεινε σιωπηλός για άλλη μια φορά, χωρίς να υπερασπιστεί, να εξηγήσει ή να δώσει το πολιτικό στίγμα και το όραμα της δημοτικής του αρχής για το 2026.

Ακόμη πιο χαρακτηριστικό της κατάστασης ήταν το γεγονός ότι η μόνη ουσιαστική διαφοροποίηση, πέρα από τη δική μας κριτική και τα ζητήματα που αναδείξαμε, προήλθε από τον ίδιο τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Καράπαυλο. Με μια περίεργη θεσμικά κίνηση, κατέβηκε από την έδρα του Προέδρου, κάθισε στα έδρανα των συμβούλων και προχώρησε σε μια κριτική τοποθέτηση κατά της ίδιας της δημοτικής αρχής που εκπροσωπεί.

Όταν ο ίδιος ο Πρόεδρος μιλά για λάθη, παραλείψεις, για πολλές απευθείας αναθέσεις και μηδαμινές διαγωνιστικές διαδικασίες, τότε το πρόβλημα δεν είναι απλώς διοικητικό. Είναι βαθιά πολιτικό. Είναι πρόβλημα κατεύθυνσης, σχεδίου και αξιοπιστίας.

Η σημερινή εικόνα στο δήμο Ναυπλιέων δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών. Αναδεικνύει με τον πιο καθαρό τρόπο την απουσία στρατηγικού σχεδιασμού και προσανατολισμού της δημοτικής αρχής.

Και αυτό δεν μπορεί πλέον να κρυφτεί.

ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ