ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


Πέμπτη 25 Ιουνίου 2026

800.000 ευρώ για ανάπλαση στο παραλιακό μέτωπο της Ερμιόνης μέσω ΟΧΕ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:43:00 π.μ. | | |
Δήμος Ερμιονίδας
Στην έγκριση του σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Ερμιονίδας και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ερμιονίδας για την υλοποίηση του έργου «Ανάπλαση Ερμιόνης Αγ. Ιωάννης Μαντράκια & Βορείου Λιμένα Ερμιόνης» προχώρησε ομόφωνα η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Ερμιονίδας.

Το έργο προορίζεται να υποβληθεί για χρηματοδότηση μέσω των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (ΟΧΕ) και αφορά την αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου της περιοχής.

Σύμφωνα με την απόφαση, η παρέμβαση στοχεύει στην αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της παραλιακής ζώνης, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και την ενίσχυση της εμπειρίας των επισκεπτών. Η περιοχή μελέτης εκτείνεται από το σημείο διαπλάτυνσης του δρόμου στο παραλιακό μέτωπο έως το άλσος Μπίστι και το εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη.

Η μελέτη προβλέπει τη δημιουργία ενός ενιαίου και πιο λειτουργικού δημόσιου χώρου περιπάτου και αναψυχής, δίνοντας προτεραιότητα στην κίνηση των πεζών. Στο υφιστάμενο παραλιακό μέτωπο καταγράφονται προβλήματα κυκλοφορίας, έλλειψη οργανωμένων χώρων στάθμευσης και άναρχη ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, γεγονός που επηρεάζει τόσο την οδική ασφάλεια όσο και την εικόνα της περιοχής.

Μεταξύ των παρεμβάσεων περιλαμβάνονται η ενοποίηση των πεζοδρομίων, η απομάκρυνση υφιστάμενων παρτεριών, η αναδιοργάνωση των κοινόχρηστων χώρων και η τοποθέτηση νέου αστικού εξοπλισμού, όπως φωτιστικά, κάδοι και φυτεύσεις. Παράλληλα, οι παραχωρήσεις τραπεζοκαθισμάτων θα περιορίζονται στις εξέδρες των καταστημάτων, με στόχο την καλύτερη οργάνωση του δημόσιου χώρου.

Ο συνολικός ενδεικτικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 800.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Η ανάθεση θα πραγματοποιηθεί μέσω δημόσιου διαγωνισμού με κριτήριο την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει τιμής.

Η προγραμματική σύμβαση προβλέπει ότι ο Δήμος Ερμιονίδας θα αναλάβει τον ρόλο του φορέα υλοποίησης και της αναθέτουσας αρχής, ενώ το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο θα λειτουργεί ως φορέας διαχείρισης. Για την παρακολούθηση της πορείας του έργου θα συγκροτηθεί κοινή επιτροπή παρακολούθησης με εκπροσώπους των δύο φορέων.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ