ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ

NEKTAR

Κυριακή 23 Αυγούστου 2026

Καιρός: Νέα δεδομένα για το κύμα ζέστης και πότε υποχωρεί - Πρόγνωση μέχρι την Τετάρτη 26/8

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:22:00 π.μ. | |
Δροσια σε σιντριβάνι
Το Σάββατο 22 Αυγούστου ξεχώρισε για τις ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες που καταγράφηκαν σε διάφορες περιοχές της χώρας, με τον υδράργυρο να ξεπερνά τους 40°C τοπικά.

Παρότι η ζέστη ήταν έντονη, δεν αρκούν μόνο τα ρεκόρ ημερήσιων θερμοκρασιών για να χαρακτηριστεί η κατάσταση ως καύσωνας, όπως αναφέρει ο Θοδωρής Κολυδάς σε ανάρτησή του.

Στα Τρίκαλα ο υδράργυρος έφτασε τους 40,7°C, στην Καλαμπάκα τους 40,6°C, ενώ σε Κορομηλιά Φθιώτιδας, Φάρσαλα και Μακρακώμη καταγράφηκαν 40,4°C. Παρόλα αυτά, η ένταση ενός καύσωνα δεν κρίνεται μόνο από τις μέγιστες τιμές της ημέρας. Καίριο ρόλο παίζουν και οι ελάχιστες θερμοκρασίες της νύχτας, οι οποίες σήμερα υποχώρησαν αισθητά σε πολλές περιοχές. Για παράδειγμα, στη Βλάστη Κοζάνης η θερμοκρασία έπεσε στους 13,8°C, στη Νάουσα στους 15°C και στο Νευροκόπι στους 18,4°C. Ακόμη και σε πεδινές και αστικές περιοχές, οι νυχτερινές ελάχιστες κυμάνθηκαν μεταξύ 18 και 24°C.

Πότε χαρακτηρίζεται ένας καύσωνας


Ένα σοβαρό θερμικό επεισόδιο δεν προσδιορίζεται μόνο από μια ή δύο πολύ υψηλές μέγιστες θερμοκρασίες. Απαιτείται συνδυασμός παραγόντων όπως η διάρκεια του φαινομένου, η διατήρηση υψηλών νυχτερινών θερμοκρασιών, καθώς και η γεωγραφική του έκταση. Οι δροσερές νύχτες επιτρέπουν στον οργανισμό να ανακάμψει και μειώνουν τη συσσώρευση θερμότητας από μέρα σε μέρα.

Βάσει των σημερινών μετρήσεων, η Ελλάδα βιώνει έντονη και σε ορισμένες περιοχές ακραία ζέστη, εντός μιας παρατεταμένης θερμής περιόδου. Το αν αυτή θα εξελιχθεί σε καύσωνα εξαρτάται από τη συνέχιση των υψηλών μέγιστων και, σημαντικότερα, από το αν οι νυχτερινές θερμοκρασίες παραμείνουν υψηλές.

ΕΜΥ: Η πρόγνωση για την Κυριακή 23 Αυγούστου

Την Κυριακή 23 Αυγούστου η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 38 με 39, κατά τόπους τους 40 βαθμούς Κελσίου και στη νησιωτική χώρα τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.


Στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές -απογευματινές ώρες, οπότε στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και κατά τόπους στα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα 6 μποφόρ.

Πρόγνωση για Δευτέρα 24-08-2026

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, τις μεσημβρινές –απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και κυρίως στα βόρεια ορεινά με μονωμένες καταιγίδες.Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στο βόρειο Ιόνιο έως 6μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της στα βόρεια και κεντρικά, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα βόρεια τους 35 με 37βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 37 με 39 και στη νησιωτική χώρα τους 35 με37 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για Τρίτη 25-08-2026

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές –απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και κυρίως στα βόρεια πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5,σταανατολικά 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πρόγνωση για την Τετάρτη 26-08-2026


Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές –απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι στα ορεινά κυρίως της βόρειας χώρας, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν και μεμονωμένες καταιγιδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία βόρειοι 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά βόρειοι 4 με 6 και πιθανώς τοπικά στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ