ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

ΠΑΜΕ Αργολίδας: Νέο αγροτοδικείο στις 2 Δεκέμβρη - Tο δόγμα «νόμος και τάξη» δεν θα περάσει

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:03:00 π.μ. |




















 Για άλλη μια φορά η κατασταλτικοί μηχανισμοί των κυβερνήσεων σέρνουν στα δικαστήρια αγωνιζόμενους αγρότες που συμμετείχαν στις αγροτικές κινητοποιήσεις του 2010 στο μπλόκο της Στέρνας.

Ανάλογες διώξεις αντιμετωπίζουν δεκάδες εργάτες και αγρότες σε όλη την Ελλάδα, όπου σε πολλές περιπτώσεις είχαμε καταδικαστικές ποινές. Ποινικοποιούν την συνδικαλιστική δράση και τους αγώνες των εργατών και των αγροτών. Υπάρχει γενικευμένη βιομηχανία διώξεων κατά του εργατικού- λαϊκού κινήματος.

Είναι φανερό το πού αποσκοπούν οι δίκες και οι καταδίκες. Κυβέρνηση και εργοδοσία, αξιοποιώντας και την ταξική Δικαιοσύνη, θέλουν να επιβάλουν στο λαό και στο κίνημα το δόγμα «νόμος και τάξη». Να βάλουν στο γύψο κάθε αντίδραση και προσπάθεια οργάνωσης για την παρεμπόδιση της αντιλαϊκής πολιτικής.

Από αυτή τη σκοπιά, η απάντηση στις συνδικαλιστικές διώξεις, η υπεράσπιση της συνδικαλιστικής δράσης, δεν είναι υπόθεση μόνο των σωματείων, στελέχη των οποίων σέρνονται σε δίκες. Ούτε μόνο του ταξικού κινήματος. Αφορά και πρέπει να προβληματίσει κάθε εργαζόμενο, κάθε λαϊκό άνθρωπο, σε βάρος του οποίου νομοθετεί η κυβέρνηση.

Το εμπόδισμα, η τρομοκράτηση και η καταστολή των εργατικών - λαϊκών αγώνων γίνονται για λογαριασμό των μονοπωλίων. Είναι όρος για τη θωράκιση της εξουσίας τους.

Από αυτή τη σκοπιά, η πάλη για υπεράσπιση της συνδικαλιστικής δράσης αποκτά ξεχωριστή σημασία, δεν μπορεί να είναι κάτι ξέχωρο από την αντιπαράθεση με την εργοδοσία σε επίπεδο επιχείρησης και κλάδου, και τους μηχανισμούς καταστολής του αστικού κράτους που επιστρατεύονται για χάρη της. Σε τελική ανάλυση δεν μπορεί να είναι αποσπασμένη από την αντιμονοπωλιακή - αντικαπιταλιστική πάλη των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, άνεργους, φτωχούς αγρότες, νέους, γυναίκες και μικροεπαγγελματίες στην παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια του Άργους τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου και ώρα 9:00 το πρωί 







ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ