ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

ΠΑΣΥ Αργολίδας: Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια του Άργους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:04:00 π.μ. |




















 Η Γραμματεία Αργολίδας της ΠΑΣΥ καταγγέλλει την έναρξη νέου κύκλου διώξεων, με τις κλήσεις στην Αστυνομία σε βάρος αγροτών, για τη συμμετοχή τους στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις στη Στέρνα τον Ιανουάριο του 2010.

Για άλλη μια φορά οι αγρότες του νομού σέρνονται στα δικαστήρια. Έχει χαθεί πλέον ο αριθμός των δικαστηρίων που μας έχουν σύρει όλες οι κυβερνήσεις και έρχονται και άλλα. Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ συνεχίζει επάξια το δρόμο των προηγούμενων.

Η δίκη αυτή δεν είναι κεραυνός εν αιθρία ούτε για τους αγρότες της Αργολίδας, αλλά και για όλο τον αγροτικό κόσμο της χώρας. Οι δίκες αποτελούν όπλο του συστήματος για να εκφοβίσει εμάς και τους εργαζόμενους και να περάσει η αντιλαϊκή πολιτική που πλήττει το σύνολο των λαϊκών στρωμάτων. Αυτό δείχνουν και τα πρόσφατα γεγονότα: Εισαγγελικό "ντου" στη "Χαλυβουργία", χτύπημα των αγροτικών μπλόκων με χημικά, επιστράτευση ναυτεργατών, εργαζομένων στο μετρό, καθηγητών και μια σειρά δίκες σε εργατικά σωματεία και αγρότες πανελλαδικά.

Οι μήνες που έρχονται θα είναι χειρότεροι για τους αγρότες: Νέοι φόροι στα αγροτεμάχια, καθυστέρηση απόδοσης του (μειωμένου) ΦΠΑ, μείωση των επιδοτήσεων, νέοι περιορισμοί στις καλλιέργειες, πληρωμή δηλώσεων ΟΣΔΕ, το 50% των συναδέλφων δεν έχει ασφαλιστική κάλυψη και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό.

Νομίζουν πως έτσι θα κάμψουν τις αντιδράσεις και θα περάσουν την πολιτική της ΚΑΠ και των κυβερνήσεών τους. Μόνο όμως ο συντονισμένος ενωτικός αγώνας μπορεί να φέρει εμπόδια και νίκες απέναντι σε αυτήν την πολιτική. Δεν σκύβουμε το κεφάλι. Σπάμε τη μοιρολατρία και το συμβιβασμό. Είναι ο μόνος δρόμος για εμάς και τα παιδιά μας, αλλιώς θα βρεθούμε χωρίς γη και χρεωμένοι μέχρι το λαιμό όλοι μας.

Καλούμε όλους τους, φτωχούς αγρότες, εργαζόμενους, άνεργους και μικροεπαγγελματίες στην παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια του Άργους τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου και ώρα 9:00.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ