ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών στο Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:36:00 π.μ. |

























 Τα εφετινά βραβεία της Ακαδημίας Αθηνών απονεμήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής 20 Δεκεμβρίου στην καθιερωμένη ετήσια πανηγυρική συνεδρία του ανώτατου πνευματικού ιδρύματος της χώρας.

Κατά την έναρξη της συνεδρίας, ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών Σπύρος Ευαγγελάτος αναφέρθηκε, σε ομιλία του, στη «Ζωή του Γαλιλαίου» του Μπρεχτ και στην ευθύνη του επιστήμονα απέναντι στην αλήθεια. Ακολουθώντας το τυπικό, ο γενικός γραμματέας της Ακαδημίας Βασίλειος Πετράκος παρουσίασε την Έκθεση για το έργο της Ακαδημίας κατά το έτος 2013. Ακολούθησε η απονομή των τιμητικών διακρίσεων από τον πρόεδρο της Ακαδημίας.

Τιμήθηκαν, μεταξύ άλλων, για το σύνολο του έργου τους οι ποιητές Μανόλης Ελευθερίου και Θανάσης Χατζόπουλος, με μακρά πορεία και πολυσχιδή παραγωγή στα ελληνικά γράμματα και οι δύο, και ο νεοελληνιστής Νάσος Βαγενάς για το σύνολο του δοκιμιακού του έργου, καθώς και οι πεζογράφοι Σωτήρης Δημητρίου και Αμάντα Μιχαλοπούλου για συλλογές διηγημάτων τους και η δοκιμιογράφος Μαρία Δεληβοριάγια τη μελέτη της για τη «Γυναίκα της Ζάκυθος» του Σολωμού. Επίσης τιμήθηκαν το Σωματείο «Σύλλογος οι Φίλοι της Μουσικής» (1953) για την πολυετή και εξέχουσα προσφορά του στον χώρο του πολιτισμού και ιδίως της μουσικής, το Βιβλιολογικό Εργαστήρι «Φίλιππος Ηλιού» για το εθνικής σημασίας επιτελεσθέν έργο της σύνταξης της Ελληνικής Βιβλιογραφίας του 19ου αι. (46.500 εγγραφές) που βρίσκεται αναρτημένο στον διαδικτυακό τόπο του Μουσείου Μπενάκη, ο ιστορικός Γεώργιος Τόλιας, ο κλασικός φιλόλογος Κυριάκος Τσαντσάνογλου, ο αλεξανδρινός αρχιτέκτονας Mohamed Fouad Awad, για τις υπηρεσίες του στη διατήρηση και ανάδειξη της ιστορικής και αρχιτεκτονικής παρακαταθήκης του ελληνισμού και της Ορθοδοξίας στην Αίγυπτο, η Ιεραποστολή Kolwezi της Επισκοπής Κατάγκα του Κονγκό για τη μακροχρόνια φιλανθρωπική και κοινωνική της δράση και ο 15χρονος Τηλέμαχος Τσιμηρίκας ο οποίος κάηκε στην προσπάθειά του να διασώσει από πυρκαγιά τα δύο μικρότερα αδέλφια του

Ανάμεσα στους βραβευθέντες και το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα «Β. Παπαντωνίου»

Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών, άνευ αντιστοίχου προκηρύξεως, στο Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα «Β. Παπαντωνίου» (1974) για τις συλλεκτικές, ερευνητικές και εκδοτικές δραστηριότητές του.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ