ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Οριστική παραλαβή της μελέτης για το σπήλαιο του ιερού ναού Ζωοδόχου Πηγής Κεφαλαρίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:50:00 μ.μ. |




















 Παρόντος του Δημάρχου Άργους – Μυκηνών κ. Δημητρίου Καμπόσου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Άργους – Μυκηνών κ. Θεόδωρος Βασιλόπουλος ανέγνωσε το υπ’ αριθ. 13 θέμα της ημερησίας διατάξεως και στην συνέχεια έδωσε το λόγο στον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Δ. Κρίγγο ο οποίος εισηγήθηκε το εν λόγω θέμα λέγοντας ότι, η Προγραμματική Σύμβαση του θέματος υπογράφτηκε στις 18 Ιανουαρίου 2013 με συμβαλλόμενα μέρη:

1) Το Υπουργείο Παιδείας και θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού,
2) Την Περιφέρεια Πελοποννήσου,
3) Τον Δήμο Άργους – Μυκηνών, και
4) Την Αναπτυξιακή Νομού Αργολίδας, Αναπτυξιακή Α.Ε. ΟΤΑ,
με αντικείμενο την εκπόνηση μελετών και την παροχή υπηρεσιών επιστημονικής και τεχνικής υποστήριξης για το έργο «Βραχομηχανική μελέτη αντιστήριξης πρανών και σπηλαίων στο χώρο ιερού ναού Ζωοδόχου Πηγής Κεφαλαρίου».

Στην 5η συνεδρίαση της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης που έγινε στις 13-12-2013 αποφασίστηκε η παραλαβή των μελετών της Προγραμματικής Σύμβασης.
Οι μελέτες υποβλήθηκαν από την Αναπτυξιακή στον Δήμο Άργους – Μυκηνών, ο οποίος τις έστειλε για έλεγχο και έγκριση στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού σύμφωνα με το άρθρο 4 της Προγραμματικής Σύμβασης. Το Υπουργείο, δια της αρμόδιας Υπηρεσίας, απάντησε με το υπ' αριθ. 73317/35600/4995/2490/ ΥΠΑΙΘΠΑ/ΓΔΑΠΚ/ΔΙΠΚΑ/ΤΑΧ/Φ45 έγγραφο της 14ης Ιουνίου 2013 του Τμήματος Αρχαιολογικών χώρων, μνημείων και Αρχαιογνωστικής της Δ/νσης Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων ότι η μελέτη μπορεί να προωθηθεί για έγκριση και υλοποίηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.
Κατόπιν, στα πλαίσια της Προγραμματικής Σύμβασης, η μελέτη στάλθηκε και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Μετά από σχετική συνεννόηση με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, η μελέτη ελέγχθηκε και θεωρήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Άργους – Μυκηνών χωρίς παρατηρήσεις.
Τα μέλη της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης ομόφωνα αποφάσισαν στην 5η συνεδρίαση της Επιτροπής την παραλαβή των μελετών μετά τον έλεγχο και την θεώρηση τους από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. Επίσης πιστοποίησαν την ολοκλήρωση της υλοποίησης του φυσικού αντικειμένου της Προγραμματικής καθώς έχει γίνει παράδοση των μελετών, όπως αυτές προβλέπονται στα άρθρα 2 και 3 της Προγραμματικής από την Αναπτυξιακή στον Δήμο Άργους – Μυκηνών και εντός του εγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος. Όσον αφορά το οικονομικό αντικείμενο, η Επιτροπή αποφάσισε ότι θα πρέπει να γίνει η καταβολή του υπόλοιπου 50% του συνολικού ποσού χρηματοδότησης, δηλαδή 17.500,00 € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, σύμφωνα με το άρθρο 5 παρ.4 της Προγραμματικής από τον Δήμο Άργους – Μυκηνών στην Αναπτυξιακή.
Σύμφωνα με το άρθρο 4 της Προγραμματικής Σύμβασης, οι μελέτες θα παραληφθούν από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου. Κατόπιν των ανωτέρω, καλείται το Δημοτικό Συμβούλιο για την οριστική παραλαβή των μελετών της Προγραμματικής Σύμβασης με τίτλο: Εκπόνηση μελετών για το έργο “Βραχομηχανική μελέτη αντιστήριξης πρανών και σπηλαίων στον χώρο του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Κεφαλαρίου Αργολίδας”.
Το Δημοτικό Συμβούλιο αφού άκουσε τα όσα ανωτέρω εξετέθησαν, και μετά από διαλογική συζήτηση, 

ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ
Την οριστική παραλαβή των μελετών, που πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με το άρθρο 4 της Προγραμματικής Σύμβασης με τίτλο: Εκπόνηση μελετών για το έργο “Βραχομηχανική μελέτη αντιστήριξης πρανών και σπηλαίων στον χώρο του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Κεφαλαρίου Αργολίδας”, μεταξύ του πρώην Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και νυν Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Άργους – Μυκηνών & της Αναπτυξιακής Νομού Αργολίδας Αναπτυξιακή Α.Ε. ΟΤΑ.
Η απόφαση αυτή έλαβε αυξ. αριθ. 480/2013.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ