ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Απολογισμός δράσεων του Φορέα Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα & Υγροτόπου Μουστού για το 2013

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:36:00 μ.μ. |
 Πλούσιες και ποικίλες ήταν οι δράσεις του Τμήματος Πληροφόρησης, Εκπαίδευσης και Δημοσιότητας του Φορέα Διαχείρισης για το 2013. Με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας σχετικά με την προστασία και διατήρηση του οικοσυστήματος στην Προστατευόμενη Περιοχή του Πάρνωνα, το Τμήμα Πληροφόρησης σε συνεργασία και με τα υπόλοιπα τμήματα του Φορέα Διαχείρισης, διοργάνωσε δράσεις που αφορούσαν στην περιβαλλοντική ενημέρωση σχολικών μονάδων, ξεναγήσεις στα τρία (3) Κέντρα Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης και συμμετοχή σε πλήθος εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στην προστατευόμενη περιοχή του Πάρνωνα.
Στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης των μαθητών απεστάλησαν επιστολές σε όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εντός της Προστατευόμενης Περιοχής (Νομών Αρκαδίας και Λακωνίας) μαζί με την σχετική έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας για την πραγματοποίηση επισκέψεων στα Κέντρα Ενημέρωσης και στις Περιοχές Απολύτου Προστασίας στον Πάρνωνα. Επίσης στάλθηκαν ενημερωτικές επιστολές σε σχολικές μονάδες των νομών Αργολίδας, Μεσσηνίας και Κορινθίας. Σκοπός των επιστολών είναι η ενημέρωση των εκπαιδευτικών και των μαθητών για τα αξιόλογα οικολογικά και πολιτισμικά στοιχεία της περιοχής, για την πλούσια πανίδα και χλωρίδα του Πάρνωνα καθώς και για τον ρόλο και τις αρμοδιότητες του Φορέα Διαχείρισης στην περιοχή. Μέσα στο 2013 το Τμήμα Πληροφόρησης επισκέφθηκε 32 σχολικές μονάδες εντός και πλησίον της προστατευόμενης περιοχής και ενημέρωσε πάνω από 1600 μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Μεγάλος ήταν και ο αριθμός των ξεναγήσεων από το εξειδικευμένο προσωπικό του Φορέα που πραγματοποιήθηκε τόσο σε οργανωμένες επισκέψεις σχολείων, όσο και σε μεμονωμένους επισκέπτες. Την χρονιά που πέρασε, τα τρία Κέντρα Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης (Άστρους, Αγίου Πέτρου, Καστάνιτσας) μαζί με τις Περιοχές Απολύτου Προστασίας του Υγρότοπου Μουστού και του Δάσους της Μαλεβής, δέχθηκαν συνολικά πάνω από 3700 επισκέπτες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας αλλά και από το εξωτερικό.
Επίσης, ο Φορέας Διαχείρισης διοργάνωσε και συμμετείχε σε πλήθος εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στην Προστατευόμενη Περιοχή του Πάρνωνα όπως: Εκδήλωση απελευθέρωσης – επανένταξης ενός τσακαλιού και τριών γερακίνων στη φύση, στην προστατευόμενη περιοχή όρους Πάρνωνα & υγροτόπου Μουστού.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ