ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας: Η νέα νομοθετική ρύθμιση για τον ΕΟΠΥΥ- κατάργηση των πρωτοβάθμιων δομών υγείας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:06:00 μ.μ. |
 Η Κυβέρνηση ισχυρίζεται πως «μεταρρυθμίζει» την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ενώ στην ουσία καταργεί όλες τις δομές υγείας του ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ και όλες τις οργανικές θέσεις των εργαζόμενων κάθε ειδικότητας. Όσο και να προσπαθούν, Κυβέρνηση και Υπουργός Υγείας, δεν μπορούν να κρύψουν την εγκληματική ανευθυνότητα και αναλγησία τους απέναντι στον ελληνικό λαό.
Αφήνουν τους πολίτες χωρίς δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας, βάζουν τους εργαζομένους όλων των ειδικοτήτων σε εργασιακές περιπέτειες και επιδιώκουν την απομάκρυνση των γιατρών καλώντας τους να ενταχθούν σε μια επισφαλή σχέση εργασίας που δεν έχει καμία σχέση με το ΕΣΥ, αφού πρώτα τους απολύουν μετά από είκοσι και πάνω χρόνια εργασίας.

Παρά τον εξαναγκασμό τους, κάτω από την κοινωνική κατακραυγή, στην απόσυρση του ανεκδιήγητου «25ευρου» για την εισαγωγή στα Νοσοκομεία, επιμένουν στην επιβολή του «χαρατσιού» του 1 ευρώ ανά συνταγή επιβεβαιώνοντας την διάθεση τους για την πλήρη κατάργηση του δικαιώματος της δωρεάν πρόσβασης στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας.

Η προχειρότητα όμως και η εγκληματική ανευθυνότητα, όταν συνδυάζονται με τη δογματική εμμονή στις μνημονιακές πολιτικές περικοπής των δημόσιων δαπανών υγείας, γεννούν συνεχώς τέρατα.

Με το αυθαίρετο, εξωφρενικό «ατομικό πλαφόν» που καθιερώνει η εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ, που βασίζεται σε νομοθέτημα του κ. Γεωργιάδη, εμποδίζεται η άσκηση του ιατρικού έργου και παρεμποδίζεται η πρόσβαση στο φάρμακο που έχουν ανάγκη οι ασθενείς. Έτσι οι ασθενείς, είτε θα πρέπει να αναζητούν γιατρό που δεν έχει συμπληρώσει το πλαφόν ατομικής συνταγογράφησης από γειτονιά σε γειτονιά και από χωρίον εις χωρίο, είτε θα πληρώνουν τα φάρμακα από την τσέπη τους, είτε θα μένουν χωρίς φαρμακευτική αγωγή με κίνδυνο για την υγεία και τη ζωή τους.

Τέλος και πιο ειδικά, στην Αργολίδα οι «μεταρρυθμίσεις» τους θα αφήσουν την ΠΦΥ χωρίς Παιδίατρο, χωρίς μια σειρά κρίσιμες Ιατρικές ειδικότητες, χωρίς Μικροβιολογικά εργαστήρια για δωρεάν εξετάσεις και χωρίς καμία απολύτως Δημόσια δομή ΠΦΥ στο Άργος και στο Ναύπλιο επί ένα μήνα ολόκληρο μήνα και πιθανότατα, όπως σκόπιμες «ασάφειες» μαρτυρούν, μόνιμα!

Μόνη λύση που απομένει;

H άμεση απαλλαγή από τη μνημονιακή συγκυβέρνηση και τις πολιτικές της!



Ν.Ε. Αργολίδας
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ