ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Σε έξαρση η παράνομη υλοτομία στην Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:20:00 π.μ. |
 Αλλεπάλληλα είναι τα κρούσματα κοπής ελαιόδεντρων μέσα από ξένα χωράφια για χρήση και πώληση ως καυσόξυλων, καταγγέλλουν το τελευταίο διάστημα κάτοικοι από την ευρύτερη περιοχή της Στέρνας. Το φαινόμενο δεν ειναι άγνωστο, καθώς τα 3 τελευταία χρόνια στην περιοχή είχαν παρατηρηθεί περιστατικά σε απομακρυσμένα χωράφια. Φέτος όμως η παράνομη υλοτομία έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, με τους δράστες να έχουν αποθρασυνθεί και να κόβουν ακόμα και ελιές κοντά σε κατοικημένες περιοχές.

Άγνωστα αγροτικά αυτοκίνητα κυκλοφορούν ακόμα και νύχτα με κομμένα ξύλα στις καρότσες τους, καταγγέλλουν κατοικοι των περιοχών που βλέπουν ακόμα και αιωνόβιες ελιές να γίνονται καυσόξυλα. Οι εν λόγω καταγγελίες έχουν αρχίσει να πληθαίνουν τις τελευταίες ημέρες όπου οι ανάγκες για καυσόξυλα πληθαίνουν, ενώ τα διαθέσιμα δέντρα προς υλοτομία (πεύκα, πουρνάρια κλπ.) αποτελούν είδος προς εξαφάνιση!
Πραγματικά  έχουμε αρκετά τέτοια περιστατικά παράνομης κοπής ελιών σε χωράφια, από άτομα που στη συνέχεια προχωρούν στην πώλησή τους για καυσόξυλα χωρίς παραστατικά ή τα χρησιμοποιούν οι ίδιοι για τις ανάγκες τους, μας είπε στέλεχος της αστυνομίας που καθημερινά δέχεται καταγγελίες.
Να σημειωθεί οι κάτοικοι των περιοχών έχουν κάνει τις απαραίτητες ενέργειες προς τις υπεύθυνες υπηρεσίες (δασαρχείο, αστυνομία)  ενώ έχει προκληθεί έντονη κοινωνική αναστάτωση, δεδομένου ότι σε καιρό οικονομικής κρίσης, οι ελιές δίνουν το βασικό εισόδημα για πολλούς από τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής…
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ