ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Μπάσκετ: 7η αγωνιστική του Β΄ Γύρου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:54:00 π.μ. |
 Ήττα Άρατου στην Ερμιόνη, νίκες για τους υπόλοιπος πρωτοπόρους. Στην ουρά έχασαν τόσο το Ξυλόκαστρο όσο και ο Οίακας Αναλυτικότερα:

Στις 16:30 ο Τήρωνας υποδέχθηκε τον ΚΑΟΚ Παλαίμωνα. Το παιχνίδι πήγε καλά για τους γηπεδούχους όσο τους άφησαν οι «Κορίνθιοι». Έτσι το ημίχρονο έληξε με 34-38. Ο Παλαίμωνας όμως έπρεπε να ανεβάσει ταχύτητα, να πιέσει περισσότερο για να μείνει δίπλα από το Κρανίδι. Έτσι και έγινε, ο ΚΑΟΚ πήρε το παιχνίδι με το τελικό 68-82 και περιμένει στραβοπάτημα του Κρανιδίου, μήπως και μπορέσει να «κλέψει» την άνοδο στις επόμενες αγωνιστικές. Στις 17:00 στην Ερμιόνη, η τοπική ομάδα αντιμετώπισε τον Άρατο Κιάτου σε ένα παιχνίδι ελεύθερο από «βαθμολογικά» βάρη. Ο Άρατος εμφανίστηκε με πολλές ελλείψεις και έτσι οι γηπεδούχοι μπόρεσαν να πάρουν πιο εύκολα από ότι θα νόμιζαν το παιχνίδι με 73-67, παίρνοντας έτσι μια άτυπη ρεβάνς του πρώτου γύρου. Το Κιάτο εκτός από το ματς, έχασε και θέσεις στον πίνακα, αφού Μέθανα και Κίος πήρα ροζ φύλλα. Στο ίδιο γήπεδο, στις 19:00 ο πρώτος Α.Ο. Κρανιδίου, έπαιξε τον προτελευταίο Οίακα Ναυπλίου. Οι γηπεδούχοι έχοντας κερδίσει ΚΑΟΚ και Κιάτο δεν άφησαν περιθώρια για κάτι «περίεργο». Οι φιλοξενούμενοι αντιστάθηκαν μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο που η κόρνα της λήξης τους είχε κοντά στο σκορ με 16-12. Στη συνέχεια το Κρανίδι έκανε αυτό που ξέρει πολύ καλά να κάνει, έπαιξε ασφυκτική άμυνα και δέχθηκε μόλις 9 πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο, πετυχαίνοντας μάλιστα 27. Σκορ ημιχρόνου 43-21. Το τρίτο δεκάλεπτο κύλισε όπως και το προηγούμενο με επι μέρους σκορ 13-6. Κάνοντας το απαιτούμενο rotation το τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο ήταν μια κακή μπασκετική εικόνα με τις ομάδες να έρχονται ισόπαλες 8-8. Άνετη η επικράτηση των γηπεδούχων σε ένα παιχνίδι που δεν αντέχει σε κριτικές. Τελικό σκορ 64-35, με τους γηπεδούχους να παραμένουν στην πρώτη θέση.
Στις 19:00 στην Κόρινθο, ο ΑΠΟ Μεθάνων, αντιμετώπισε την άλλη ομάδα της πόλης, το Ναύπλιο 2010. Στον πρώτο γύρο τα Μέθανα είχαν περάσει από το Ναύπλιο με +9 (66-75). Στο χθεσινό παιχνίδι τώρα, για το πρώτο ημίχρονο οι ομάδες πήγαν πόντο – πόντο με τους Ναυπλιώτες να προηγούνται μάλιστα με 43-44, αφού ο Οικονόμου έκανε μεγάλο ματς. Στο β΄ μέρος οι γηπεδούχοι έσφιξαν την άμυνα και προσπάθησαν να ελέγξουν το ρυθμό, πηγαίνοντας αργά και όποτε έπρεπε γρήγορα. Η κυριαρχία στα επιθετικά ρημπάουντ πήγε τη διαφορά στους +14 για τα Μέθανα που είχαν για καλύτερο τον Γκιώνη. Το τελικό 91-78 βρήκε τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν τη μοναξιά τους στην Τρίτη θέση της βαθμολογίας.
Στις 19:30 στο Λέχαιο, η Ολυμπιάδα με τον Κρασαδάκη να αγωνίζεται κανονικά αντιμετώπισε τον Αργοναύτη Νέας Κίου. Στον πρώτο γύρο νικητής της αναμέτρησης ήταν οι Αργοναύτες με +16 (80-64). Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι με επιθετικούς προσανατολισμούς και κατάφεραν μέχρι το ημίχρονο να πετύχουν 42 πόντους. Στην επανάληψη οι Αργοναύτες αποφάσισαν να παίξουν άμυνα και δέχθηκαν μόλις 25 πόντους ενώ κατάφεραν να πετύχουν 45. Η κόρνα της λήξης βρήκε τον Αργοναύτη να κερδίζει και πάλι την Ολυμπιάδα με 67-74 και να πιάνει στη βαθμολογία τον Άρατο.
Τέλος, στις 17:00 στο Ξυλόκαστρο η τοπική ομάδα αντιμετώπισε τον Ποσειδώνα Λουτρακίου. Θυμίζουμε ότι στον πρώτο γύρο είχε γίνει το διπλό της αγωνιστικής. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι τώρα, υπήρχαν αρκετά νεύρα με πολύ σκληρές άμυνες και «μπασκετικό ξύλο». Το ημίχρονο βρήκε τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με ένα μόλις πόντο, στο «φτωχό» 24-25. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως, ο Ποσειδώνας ανέβασε ρυθμούς και με πόντους μέσα από τη ρακέτα έφτασε στο τελικό 33-57
Μετά και την 7η αγωνιστική στην Α1 ανδρών Αργολιδοκορινθίας ο βαθμολογικός πίνακας έχει διαμορφωθεί ως εξής:

1 Α.Ο ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ 31
2 ΚΑΟΚ-ΠΑΛΑΙΜΩΝ 31
3 ΜΕΘΑΝΑ Α.Π.Ο 29
4 ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ Ν. ΚΙΟΥ 28
5 ΑΡΑΤΟΣ ΚΙΑΤΟΥ 28
6 Α.Ο ΕΡΜΙΟΝΗΣ 26
7 ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΛΕΧΑΙΟΥ 25
8 ΤΗΡΩΝ ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΩΝ 24
9 ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ 24
10 ΝΑΥΠΛΙΟ 2010 22
11 ΟΙΑΞ ΝΑΥΠΛΙΟΥ 20
12 Α.Ο ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ 18
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ