ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Μανιάτης προς Παπούλια «Σε τελικό στάδιο οι διαπραγματεύσεις για το φυσικό αέριο»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:28:00 π.μ. |

















  Ενημέρωση για τις συζητήσεις με τη ρωσική πλευρά σχετικά με την τιμή του φυσικού αερίου, ενόψει της επίσκεψής του στο Σότσι για την τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας από τον αρμόδιο υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη, τον οποίο κάλεσε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο υπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος μετά τα θετικά συμπεράσματα των ερευνών για τους υδρογονάνθρακες που πραγματοποίησαν οι Νορβηγοί.

«Θα σας υποδεχθούν με μεγάλη χαρά, διότι συναντήθηκα με τον ρώσο υπουργό Ενέργειας στη Μόσχα και συζητήσαμε την επικείμενη επίσκεψή σας» ανέφερε ο Γιάννης Μανιάτης στον Κάρολο Παπούλια, επισημαίνοντας τη μακρόχρονη συνεργασία των δύο χωρών.
Ο υπουργός πρόσθεσε ότι «έχουμε σε εξέλιξη, αυτό το χρονικό διάστημα, την τιμή του φυσικού αερίου. Είναι σε ένα τελικό στάδιο η διαπραγμάτευση. Ας ελπίσουμε ότι θα έχουμε θετική κατάληξη».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι «ο Πρωθυπουργός κι εγώ θα πρέπει να επιμείνουμε σε αυτό το θέμα, που είναι ζωτικής σημασίας για την ελληνική οικονομία» και ταυτόχρονα ζήτησε να πληροφορηθεί από τον υπουργό τι γίνεται με τους υδρογονάνθρακες. 

Ο κ. Μανιάτης ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το γεγονός ότι αυτή την εβδομάδα οι εκπρόσωποι του υπουργείου Περιβάλλοντος παρουσιάζουν στο Χιούστον, στο μεγαλύτερο παγκόσμιο συνέδριο με 17.000 συνέδρους, τα αποτελέσματα των πρόσφατων ερευνών.

«Ουσιαστικά είναι το πρώτο βήμα για να προβάλουμε διεθνώς την Ελλάδα και τις δυνατότητες που έχουμε για έρευνες υδρογονανθράκων, στην πετρελαϊκή βιομηχανία. Και ελπίζουμε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα έχουμε ακόμη θετικότερα νέα να σας πούμε». 

«Ευοίωνα;» ρώτησε ο κ. Παπούλιας. 

«Ευοίωνα. Μπορώ να πω ότι είμαστε πολύ πιο αισιόδοξοι απ' ό,τι ήμασταν πριν ξεκινήσουμε τις έρευνες. Αλλά, βεβαίως, κανείς δεν μπορεί να πει λεπτομέρειες, ούτε να δώσουμε ακριβή στοιχεία, γιατί είμαστε ακριβώς στη διαδικασία επεξεργασίας των δεδομένων. Οι ενδείξεις, πάντως, μας επιτρέπουν να είμαστε αισιόδοξοι» απάντησε ο κ. Μανιάτης.

www.tanea.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ