ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Η Γραμματεία Αργολίδας της ΠΑΣΥ για τα μπλόκα των αγροτών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:08:00 μ.μ. |




















 Η Γραμματεία Αργολίδος της ΠΑΣΥ, χαιρετίζει όλους τους μικρομεσαίους αγρότες που βγήκαν στο δρόμο του αγώνα, στα μπλόκα, δίνοντας μία μάχη επιβίωσης κόντρα στη αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ. Που αντιστέκονται στη φορολογική επιδρομή της συγκυβέρνησης και παλεύουν να κρατήσουν τα σπίτια και τα χωράφια τους ώστε να μην τα αρπάξουν η εφορία και η τράπεζα. Καλούμε τους αγρότες και κτηνοτρόφους που ακόμη δεν έχουν κάνει το βήμα, να μη σκύψουν το κεφάλι μπροστά σε αυτή την καταιγίδα των άγριων μέτρων και να βγουν μαζικά στο δρόμο του αγώνα.

Μόνη λύση είναι ο μαζικός και οργανωμένος αγώνας της μικρομεσαίας αγροτιάς που μπορεί να βάλει φρένο στη λαίλαπα των αντιαγροτικών μέτρων, να διεκδικήσει λύσεις στα δίκαια αιτήματα και στην πορεία να ανατρέψει αυτή την πολιτική ώστε να επιβιώσει και να συνεχίσει να παράγει. Ότι κατακτήθηκε μέχρι τώρα ήταν αποτέλεσμα σκληρών αγώνων, πολυήμερων ηρωικών μπλόκων, μαζικής συμμετοχής της αγροτιάς.

Δεν πρέπει να ξεγελάσει τον αγροτικό κόσμο, η τροπολογία της συγκυβέρνησης για τα “κόκκινα δάνεια”. Αφορά ένα πολύ μικρό ποσοστό αγροτών και εντάσσεται στην προσπάθειά της να συγκρατήσει “με νύχια και με δόντια” το διογκωμένο κύμα αντίστασης των αγροτών. Την ίδια στιγμή συνεχίζει να δίνει “συγχωροχάρτια” σε αγροτοσυνδικαλιστές και ταΐζει ΠΑΣΕΓΕΣ – ΓΕΣΑΣΕ - ΣΥΔΑΣΕ με εκατομμύρια ευρώ, από τις δικές μας εισφορές στον ΕΛΓΑ για το 2012 και το 2013. Δεν μας ξεγελούν επίσης οι δήθεν "διαφοροποιήσεις" τοπικών κυβερνητικών βουλευτών στη φορολόγηση με Νόμο , που οι ίδιοι ψήφισαν από το 2012, κ.ά., γιατί είναι υποκρισία και φαρισαϊσμός.

Είναι υποκρισία και φαρισαϊσμός, για την ηγεσία της ΕΑΣΑ οι δήθεν αγωνιστικές κορώνες. Αυτή που δεν οργάνωσε τον αγροτικό κόσμο του νομού μας όταν έρχονταν τα αντιαγροτικά μέτρα τα τελευταία χρόνια, που έβαλε πλάτη στην πολιτική όλων των τελευταίων κυβερνήσεων και της ΕΕ. Που ενώ ο αγροτόκοσμος βόγκαγε από τα μέτρα , χαράτσωνε με 30 ευρώ τον αγρότη για τις δηλώσεις του ΟΣΔΕ. Που ετοιμάζεται για λογιστικά γραφεία όπως άλλες Ενώσεις πανελλαδικά.

Είναι υποκρισία και φαρισαϊσμός για τον πρόεδρο του ΣΕΚ και μέλους της Διοίκησης της ΠΑΣΕΓΕΣ, να βγαίνει επαναστάτης πάνω στα τρακτέρ. Αυτός που ευαγγελίζεται χρόνια τώρα την πολιτική της ΕΕ και την ΚΑΠ, που ξεκληρίζει την μικρομεσαία αγροτιά .Είναι γνωστό στον αγροτικό κόσμο, ο ρόλος του λαγού που έπαιξε στα μπλόκα του Ισθμού . Τέτοιο ρόλο έρχεται να παίξει και σήμερα.

Χρειάζεται το αγροτικό κίνημα να απεμπλακεί μια και έξω από αυτές τις ηγεσίες. Να οργανώσει την πάλη του ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ και όχι μόνο για το πρόβλημα του πορτοκαλιού και για το φορολογικό. Να βάλει στην ατζέντα του το πλαίσιο πάλης και διεκδικήσεων της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των μπλόκων που αποφασίστηκε στη σύσκεψη στη Λάρισα.

Καλούμε τη φτωχομεσαία αγροτιά να πάρει μέρος στις κινητοποιήσεις, στο μπλόκο στην ΝΕΟ Μυκηνών-Ναυπλίου στο Ανυφί, να ετοιμάσει τα τρακτέρ και τα αγροτικά και να δώσει συνέχεια στους αγώνες που προηγήθηκαν.

Οι συντονισμένοι αγώνες της φτωχομεσαίας αγροτιάς και η κοινωνική συμμαχία με τους εργάτες, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης, τη νεολαία και τις γυναίκες των λαϊκών νοικοκυριών μπορεί να βάλει φρένο σε αυτή την επίθεση και στην πορεία να την ανατρέψει ώστε να ανοίξει ο δρόμος της ανάπτυξης σε όφελος της λαϊκής ευημερίας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ