ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Αποχώρησαν οι αγρότες από το μπλόκο του Ανυφίου (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:10:00 μ.μ. | |




















 Την διάλυση του μπλόκου, στην διασταύρωση Ανυφίου στην επαρχιακή οδό Ναυπλίου Μυκηνών, ανακοίνωσαν οι αγρότες μέλη του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου Αργολίδας σήμερα το μεσημέρι σε συνέντευξη που παραχώρησαν στα μέσα ενημέρωσης του νομού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:


Μετά από συνέλευση του μπλόκου στο Ανυφί, αποφασίσαμε να αποχωρήσουμε συντεταγμένα όπως όλα τα μπλόκα της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των μπλόκων. Είμαστε περήφανοι για τον αγώνα που δώσαμε και φεύγουμε με το κεφάλι ψηλά. Όμως είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε την πάλη, με άλλες μορφές για τους ίδιους στόχους.

Βγήκαμε στο δρόμο του αγώνα για το όφελος της μικρομεσαίας αγροτιάς και τα αιτήματά μας σε αυτόν τον άξονα κινούνται. Εμείς η μικρομεσαία αγροτιά συνεχίζει την μάχη για:

- Την επιβίωση, για να κρατήσει τα χωράφια και το βιος της, για να παράγει και να ζει από τη δουλειά της.

- Την ανατροπή της ΚΑΠ της ΕΕ, που ξεκληρίζει τους μικρομεσαίους αγρότες, τους γκρεμίζει στον καιάδα της ανεργίας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης.

- Μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη που θα αξιοποιεί όλα τα παραγωγικά πλεονεκτήματα της χώρας μας για την παραγωγή φτηνών και ποιοτικών προϊόντων για τη διατροφή και την ένδυση του ελληνικού λαού.

18 μέρες στα μπλόκα και πάνω από έναν μήνα που βρισκόμαστε στους δρόμους του αγώνα, ασκήσαμε μεγάλη αγωνιστική πίεση προς την κυβέρνηση, για να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά μας. Η συμμαχία μας στα μπλόκα με τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους μικρούς επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους, τους νέους των σπουδών και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, έδωσε δύναμη και προοπτική στον αγώνα μας.

Παρ' όλα αυτά, η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ επέμεινε, μέχρι τέλους, στην αρνητική της στάση έναντι του συνόλου των αιτημάτων μας. Κανένα αίτημα για το πορτοκάλι δεν έκανε δεκτό ώστε να ανακουφίσει έστω και προσωρινά πολλούς συναδέλφους που έχασαν το εισόδημά τους. Η μόνη "παραχώρηση" που έκανε, κάτω από την πίεση του αγώνα μας, ήταν να μεταθέσει το τέλος επιτηδεύματος για 5 χρόνια και να μεγαλώσει το όριο του τζίρου για την υποχρεωτική κράτηση παραστατικών, από 10.000 ευρώ στα 15.000 ευρώ. Επομένως, όλα αυτά που λέγονται από την κυβέρνηση και τα "παπαγαλάκια" περί "ικανοποίησης των αγροτικών αιτημάτων", είναι ψεύδη και κοροϊδία.

Η άρνηση της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ να ικανοποιήσει τα ζωτικής σημασίας αιτήματά μας, δεν είναι από πείσμα, ούτε από καπρίτσιο. Είναι πολιτική επιλογή της. Δεν ικανοποιεί τα αιτήματά μας, για να μας οδηγήσει, μια ώρα αρχύτερα, στο ξεκλήρισμα. Εκεί που, χρόνια τώρα, μας οδηγεί η ΚΑΠ της ΕΕ, που εφαρμόζουν με ζήλο και συνέπεια όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις.

Ο αγώνας μας υπονομεύθηκε από την πρώτη στιγμή.

- Από τους ντόπιους παρατρεχάμενους των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, οι οποίοι επιχείρησαν να μας συκοφαντήσουν και να μας τρομοκρατήσουν.

- Από τα "απομεινάρια" της ΠΑΣΕΓΕΣ που έστησαν "αντιμπλόκα", για να μας πλαγιοκοπήσουν και να υπονομεύσουν την πάλη μας. Είναι αυτοί που, επί 33 χρόνια, σκάβουν το λάκκο για να θάψουν τους μικρομεσαίους αγρότες. Που θυμήθηκαν να βγουν στο δρόμο τώρα, όψιμα. Που έφτιαξαν μπλόκα-φαντάσματα παίζοντας ότι είναι ανεξάρτητοι, αυτοί δηλαδή που λιβανίζουν την ΕΕ και μπαινοβγαίνουν στα Υπουργεία. Είναι αυτοί που πληρώνουν εργάτες για να τους φυλάνε τα τρακτέρ στα μπλόκα.

Απέναντι σε όλους αυτούς τους δηλωμένους εχθρούς μας, αντιπαραθέσαμε το συντονισμό των μπλόκων σε πανελλαδικό επίπεδο αλλά και σε περιφερειακό με τα 9 υπαρκτά μπλόκα της Πελοποννήσου.. Και είναι αυτό μια μεγάλη κατάκτηση, η σημασία της θα φανεί και στο μέλλον.

Κι ακόμα μεγαλύτερη κατάκτηση είναι η συμμαχία που συγκροτήθηκε στα μπλόκα της αγωνιζόμενης μικρομεσαίας αγροτιάς με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους νέους και τις γυναίκες. Αυτή η λαϊκή συμμαχία μπορεί να ανοίξει νέους δρόμους στο αγροτικό και γενικότερα στο λαϊκό κίνημα.

Θετικό στοιχείο είναι η μαζικοποίηση του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου. Μόνο με ισχυρούς αγροτικούς συλλόγους και με οργάνωση μπορεί το αγροτικό κίνημα να ανασυσταθεί και να αντεπιτεθεί.

Σημαντικό, επίσης, είναι το γεγονός ότι στον αγώνα μπήκαν νέοι σε ηλικία αγρότες. Πολλοί από αυτούς -και δικαιολογημένα- είχαν μια ανυπομονησία για άμεσες λύσεις των προβλημάτων, η οποία μπορεί να οδηγεί και σε απογοήτευση. Ο αγώνας όμως θα είναι μακρύς και δύσκολος μέχρι τη δικαίωσή μας.

Είμαστε σίγουροι ότι οι νέοι αγώνες θα είναι ακόμα πιο μαζικοί, πιο δυναμικοί, καλύτερα συντονισμένοι.

Είμαστε σίγουροι ότι με τον αγώνα και τη συμμαχία θα καταφέρουμε να γίνει πραγματικότητα το όνειρό μας: Να γίνουμε εμείς αυτοί που θα καρπώνονται τον πλούτο που παράγουμε. Σήμερα κλείνει ένας ακόμα κύκλος της πολύχρονης σκληρής πάλης της μικρομεσαίας αγροτιάς. Μια μάχη τελειώνει. Ο αγώνας συνεχίζεται.

Επόμενο ραντεβού μαζί με τα μπλόκα της Ανατολικής Πελοποννήσου, είναι την Δευτέρα 24 Φλεβάρη και ώρα 4μμ στη συνεδρίαση του Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.

Και συνεχίζουμε στις 9 Μάρτη, στον αγωνιστικό γιορτασμό του Κιλελέρ όπως εμείς οι μικρομεσαίοι αγρότες ξέρουμε να τιμάμε.


Δείτε το παρακάτω το βίντεο
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ