ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Εκκενώθηκε σχολείο στην Αργολίδα μετά από κρούσματα του ιού Η1-Ν1

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:09:00 μ.μ. |




















Εκκενώθηκε παιδικός σταθμός στο Τοπική Κοινότητα της Νέας Κίου,του Δήμου Άργους Μυκηνών, μετά από τρία κρούσματα του ιού της γρίπης Η1-Ν1 που παρουσιάσθηκαν σε μικρά παιδιά του σχολείου.

Άμεση ήταν η αντίδραση του δήμου Άργους Μυκηνών, απολυμαίνοντας με ειδικό συνεργείο το κτίριο του παιδικού σταθμού, ενώ για προληπτικούς λόγους θα παραμείνει κλειστός μετα και την έντονη ανησυχία των γονέων.
Ένα από τα παιδάκια που νόσησαν, νοσηλεύεται σε παιδιατρική κλινική νοσοκομείου της Πελοποννήσου καθώς η κατάσταση του κρίθηκε σοβαρή.


Σύμφωνα με τα επιδημιολογικά στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), μέχρι σήμερα ο ιός Α(Η1Ν1) έχει οδηγήσει στον θάνατο περισσότερους από 70 ασθενείς, με τη συντριπτική πλειονότητα αυτών να ανήκει σε ομάδες υψηλού κινδύνου, π.χ. χρόνια ασθενείς, και να είναι ανεμβολίαστοι.

Παρά το γεγονός ότι τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων έδωσαν ενδείξεις ότι η δραστηριότητα της εποχικής γρίπης στην Ελλάδα έχει πιθανόν φτάσει στην κορύφωσή της για τη φετινή περίοδο και ενδέχεται να αρχίσει να φθίνει τις επόμενες εβδομάδες, οι ειδικοί επιστήμονες συνεχίζουν να εφιστούν την προσοχή των πολιτών. Και αυτό, διότι ανεξάρτητα από τον αριθμό των νέων κρουσμάτων, θα συνεχίσουν να καταγράφονται περιστατικά με σοβαρές επιπλοκές που χρήζουν άμεσης θεραπείας.

Με δεδομένο ότι η εμβολιαστική περίοδος έχει τελειώσει προ πολλού, οι ειδικοί επιστήμονες τονίζουν ότι αυτό που χρειάζεται τώρα είναι η πρόληψη της νόσησης, αλλά και η άμεση επικοινωνία με τον γιατρό με την έναρξη των συμπτωμάτων της γρίπης, που είναι υψηλός πυρετός, βήχας, πόνοι στα κόκαλα, πονοκέφαλος κ.ά., προκειμένου να ξεκινήσει όσο το δυνατόν νωρίτερα η θεραπεία με αντι-ιικά φάρμακα.

Αξίζει να τονισθεί ότι τα αντι-ιικά φάρμακα διατίθενται δωρεάν με συνταγή γιατρού από τα φαρμακεία των νοσοκομείων και από μεγάλα ιδιωτικά φαρμακεία.

Στα μέτρα προφύλαξης περιλαμβάνονται το καλό πλύσιμο των χεριών, η αποφυγή συγχρωτισμού σε κλειστούς χώρους και επαφής με ασθενείς.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ