ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Ένας επιτάφιος πραγματικό κόσμημα κατασκευάσθηκε στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:05:00 π.μ. |























 Με την ευλογία του π. Μάρκου και Εφημέριου του Ι. Ναού, ξεχωριστό επίτευγμα αποτελεί ο Επιτάφιος που ετοιμάστηκε φέτος στον Ιερό Ναό Αγίου Αναστασίου στο Ναύπλιο, καθώς αποτελείται από 12.000 πέρλες, και περίπου 5.000 μικροσκοπικά χρυσάνθεμα-μινιατούρες.

Η ιδέα αυτή ξεκίνησε, όταν προσπάθησε να δοθεί η βυζαντινή χροιά στον επιτάφιο της ενορίας από έναν νέο μόλις 18 χρονών.. Η προετοιμασία του επιταφίου ξεκίνησε στις αρχές Μαρτίου όταν πλέον το σχέδιο είχε αποφασιστεί. Το μοτίβο το όποιο έχει ουσιαστικά κεντηθεί πέρλα-πέρλα είναι βυζαντινό και προέρχεται από κειμήλιο του Άγιου Όρους.
Ο Βαγγέλης Μανιταράς, κάτοικος της ενορίας δημιουργός αυτού του έργου τέχνης αναφέρει ότι χρειάστηκε πάνω από ενάμιση μήνα εντατικής εργασίας από τις πρωινές ώρες μέχρι τα μεσάνυχτα προκειμένου να αποτυπωθεί αυτό το σχέδιο. Τονίζει ότι 6 άτομα περνούσαν πέρλες και ο ίδιος έφτιαχνε- καρφίτσωνε το σχέδιο με μεγάλη αφοσίωση.
Τον επιτάφιο ολοκλήρωσαν τα 5.000 λουλούδια τα όποια άρχισαν να καρφιτσώνονται με μεγάλη προσοχή από τη Μεγάλη Τρίτη και ολοκληρώθηκαν την Μεγάλη Πέμπτη «ντύνοντας» έτσι το μπροστά μέρος του επιταφίου. Το βράδυ μετά το πέρας της Ι. Ακολουθίας ο στολισμός ολοκληρώθηκε με την βοήθεια των γυναικών αλλά και πολλών έφηβων της ενορίας αλλά και της πόλεως διατηρώντας την παράδοση.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ