ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Λογοτεχνικό αφιέρωμα στο Ναύπλιο για τα 200 χρόνια της Φιλικής Εταιρείας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:00:00 π.μ. |




















 Με τη συμπλήρωση φέτος 200 χρόνων από την ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας, η Εφορεία Χορωδίας της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, θα παρουσιάσει ένα μουσικό-ιστορικό-λογοτεχνικό αφιέρωμα στα 200 χρόνια από την ίδρυση της και στο Ναύπλιο. 

Η παραγωγή αυτή είναι μια εξιστόρηση της ιστορίας της Εταιρείας ειπωμένη μέσα από την μουσική-λογοτεχνική παράδοση, δημιουργία και έκφραση. Ομάδα ιστορικών και φιλολόγων έχει επιμεληθεί και συντάξει μια περιληπτική ιστορική και διανθισμένη με λογοτεχνικά κείμενα και εικόνες εποχής αναδρομή στους σημαντικότερους σταθμούς της ιστορίας της εποχής. Αντίστοιχα τραγούδια αναφέρονται στην παράδοση, στα ιστορικά- πολιτικά γεγονότα της περιόδου, στις κοινωνικές- καθημερινές ασχολίες, ανησυχίες και ανάγκες των απλών ανθρώπων.

Το πρόγραμμα θα είναι διάρκειας περίπου 1 ώρας και 15 λεπτών και θα παρουσιαστεί την Κυριακή 27 Απριλίου (Κυριακή του Θωμά) στις 12 το μεσημέρι στην Παλαιά Βουλή στην Αθήνα και το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου στο Βουλευτικό του Ναυπλίου (πρώτη Βουλή των Ελλήνων).

Αφηγητής παρουσιάζει το ιστορικό – κοινωνικό γίγνεσθαι της περιόδου με παράλληλη προβολή εικόνων εποχής και απαγγέλει ποιήματα και λογοτεχνικά-ιστορικά κείμενα εποχής. Συμμετέχουν σε ενιαία εμφάνιση περισσότεροι από 120 χορωδοί μέλη του φωνητικού συνόλου «de profundis» και της χορωδία της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, της Δημοτικής χορωδίας Λιτοχώρου «Ιωάννης Σακελλαρίδης», της χορωδίας «fons musicalis» Πύδνας Κολινδρού Δ.Ε. Αιγινίου, της χορωδίας «Ολύμπιες Φωνές» Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων Πόρων-Πλαταμώνα με συμμετοχή και Λαρισαίων χορωδών, σολίστ, αφηγητής και 15μελής ορχήστρα. Την καλλιτεχνική επιμέλεια και διεύθυνση έχει ο Ευθύμιος Μαυρίδης.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ