ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Διώξεις σε 6 άτομα που συμμετείχαν σε κινητοποίηση κατά του ΤΑΙΠΕΔ στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:13:00 π.μ. |




















  3 μήνες μετά την ανεπιτυχή προσπάθεια διαδηλωτών, που συμμετείχαν στην κινητοποίηση της "Ανοιχτής Συνέλευσης Συλλογικοτήτων, Φορέων και Πολιτών Αργολίδας" στις 25 Ιουλίου 2014 στον Ναύπλιο, να καταλάβουν το κτήριο της οδού Β. Αλεξάνδρου 6, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στα προς αξιοποίηση ακίνητα του Δημοσίου από το ΤΑΙΠΕΔ, έξι από τους διαδηλωτές διώκονται με κατηγορίες όπως αντίσταση, εξύβριση και φθορά δημόσιας περιουσίας. Στο δημοτικό συμβούλιο Ναυπλιέων της Παρασκευής 24 Οκτωβρίου, μετά από εισήγηση των επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων  Μ. Καραμολέγκου από την Άλλη Πρόταση" και του Π. Κοκκινόπουλου από την ΑΥ.Ρ.Α, εκδόθηκε ψήφισμα υποστήριξης προς τους 6 διωκόμενους διαδηλωτές

Ολόκληρο το ψήφισμα παρακάτω:

«Η ένταξη ακινήτων, του Δημοσίου, στα όρια του Δήμου μας στο ΤΑΙΠΕΔ και η διαφαινόμενη μεταβίβασή τους σε ιδιώτες ξεσήκωσε πλήθος αντιδράσεων και διαμαρτυριών από τους τοπικούς Φορείς, τους Δημότες και το Δήμο μας. Η οικονομική κρίση οι δραματικές και αλυσιδωτές συνέπειες της, δημιουργεί δικαιολογημένες κοινωνικές αντιδράσεις, που στόχο έχουν την υπεράσπιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και του δημόσιου συμφέροντος.

Η αστυνομία καλεί σήμερα μέλη της "Ανοιχτής Συνέλευσης Συλλογικοτήτων, Φορέων και Πολιτών Αργολίδας", που στα πλαίσια υλοποίησης των αποφάσεων της, αλλά και της από 19/6/14 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για απένταξη όλων των ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ, συμμετείχαν στην κινητοποίηση της 25ης Ιουλίου του 2014 στο Μεγάλο Δρόμο (μπροστά στο υπό εκποίηση κτήριο ΠΛΙ), προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις. Επιχειρείται έτσι να ποινικοποιηθεί ο αγώνας των κατοίκων ενάντια στο ξεπούλημα του τόπου μας μέσω του ΤΑΙΠΕΔ.

Είναι απαράδεκτο να ποινικοποιούνται οι κοινωνικοί αγώνες που εκφράζουν αυτή ακριβώς τη διάθεση υπεράσπισης των δημοκρατικών κατακτήσεων του λαού.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλίου εκφράζει την αλληλεγγύη του στους διωκόμενους διαδηλωτές, βρίσκεται απέναντι στη καταπάτηση του αναφαίρετου δικαιώματος στην ελεύθερη έκφραση και την ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων και ζητά την άμεση παύση κάθε ποινικής δίωξης».


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ