ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Γιάννης Μανιάτης: Έκλεισε η συμφωνία ΤΑΙΠΕΔ – Δήμου Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:10:00 μ.μ. | | |
 Ολοκληρώθηκε η συμφωνία ανάμεσα στο ΤΑΙΠΕΔ και το Δήμο Ναυπλίου για όλα τα ζητήματα συνεργασίας ακινήτων του Δήμου τα οποία διαχειρίζεται το ΤΑΙΠΕΔ. Άμεσα αναμένεται η κύρωση του συγκεκριμένου Πρωτοκόλλου - Μνημονίου Συνεργασίας με αποφάσεις των συλλογικών οργάνων του ΤΑΙΠΕΔ και του Δήμου.

Σχετικά με το θέμα ο Υπουργός ΠΕΚΑ, κ. Γιάννης Μανιάτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Χαίρομαι για την ολοκλήρωση με θετικό τρόπο της συνεργασίας ανάμεσα στο ΤΑΙΠΕΔ και το Δήμο Ναυπλίου, μια συνεργασία την οποία ξεκινήσαμε με στόχο να ωφεληθούν όλοι οι πολίτες του Δήμου. Οι παραχωρήσεις που προβλέπονται να γίνουν τόσο στην περιοχή του Αγίου Αναστασίου για την κάλυψη εκπαιδευτικών, κοινωνικών, πολιτιστικών και διοικητικών αναγκών του Δήμου, όσο και η συνεργασία για τα υπόλοιπα ακίνητα θα βοηθήσουν την κάλυψη ουσιωδών κοινωνικών αναγκών και ταυτόχρονα θα βοηθήσουν στην ευρύτερη πολεοδομική και αναπτυξιακή αναβάθμιση των περιοχών».

Στο Μνημόνιο Συνεργασίας που αναμένεται να υπογραφεί αναφέρονται ανάμεσα στα άλλα:

«ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

- Παραχώρηση έναντι ανταλλάγματος στο Δήμο Ναυπλιέων των ακινήτων με ΑΒΚ440 και ΑΒΚ519 στην περιοχή του Αγίου Αναστασίου, συνολικής έκτασης περίπου 10,5 στρεμμάτων, με στόχο την κάλυψη εκπαιδευτικών, κοινωνικών, πολιτιστικών και διοικητικών αναγκών του Δήμου.

- Η παραχώρηση θα ολοκληρωθεί από την ΕΤΑΔ σύμφωνα και με τους ισχύοντες κανονισμούς εκμισθώσεων της ΕΤΑΔ, λαμβάνοντας ωστόσο υπόψη τον σημαντικό ρόλο των εν λόγω ακινήτων για την υλοποίηση εκπαιδευτικών και κοινωνικών αναγκών του Δήμου. Η ΕΤΑΔ έχει αναλάβει τη διοίκηση και διαχείριση ακινήτων που μεταβιβάζονται στο ΤΑΙΠΕΔ, λειτουργώντας ως εντολοδόχος του ΤΑΙΠΕΔ.

- Η παραχώρηση των εν λόγω ακινήτων αποτελεί το πρώτο βήμα στη συνεργασία Δήμου Ναυπλιέων – ΤΑΙΠΕΔ, η οποία αναμένεται να ενισχυθεί με την αξιοποίηση και άλλων ακινήτων του ΤΑΙΠΕΔ που βρίσκονται στα όρια του Δήμου:

Ø ΑΒΚ 407 στην παλιά πόλη Ναυπλίου έκτασης 242τμ.

Ø ΑΒΚ 529 στη θέση Κούρτη της πόλης Ναυπλίου, έκτασης περίπου 8 στρεμμάτων

Ø ΑΒΚ 500 στη θέση Κονδύλι, έκτασης 32.127τμ

Ø Το κτήμα Καραθώνα, έκτασης περίπου 1.900 στρεμμάτων»


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ