ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Καμπόσος: «Η αυτοδιοίκηση καταργείται σε μία συμβολική μέρα όπως η σημερινή» 21η Απριλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:47:00 μ.μ. | |
 Δριμύτατη επίθεση δέχτηκε ο αν. Υπουργός Οικονομικών από τους δημάρχους κατά την διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ για την ΠΝΠ με την οποία μεταφέρονται και τα αποθεματικά των ΟΤΑ σε λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μάρδας έκανε λόγο για δίμηνη διάρκεια του δανεισμού και ζήτησε από τους δημάρχους να προϋπολογίσουν τις δαπάνες του επόμενου 15νθήμερου.

Η συνεδρίαση συνεχίζεται μέχρι τώρα και η ΚΕΔΕ αναμένει την ολοκλήρωση της συνεδρίασης και της ΕΝΠΕ προκειμένου να ληφθούν από κοινού αποφάσεις αν και η βασική κατεύθυνση είναι να μην καταθέσουν τα χρήματα σε λογαριασμό της ΤτΕ.

Παρουσία του κ. Μάρδα οι δήμαρχοι έθεσαν ερωτήματα σχετικά με την απόδοση των διαθέσιμων χρημάτων των δήμων.

Μας αιφνιδιάσατε με αυτόν τον χυδαίο πολιτικά τρόπο της ΠΝΠ. Δυστυχώς είστε και σεις μία από τα ίδια

Επιθετικός ήταν ο δήμαρχος Αμφιλοχίας Απ. Κοιμήσης ο οποίος είπε στον κ. Μάρδα: «αν η χώρα πάει σε χρεοκοπία να μας το πείτε να σας δώσουμε τα ασημικά».

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ε. Λαμπάκης ρώτησε τον αν. Υπουργό Οικονομικών: «πως μπορέσατε και μας αιφνιδιάσατε με αυτόν τον χυδαίο πολιτικά τρόπο της ΠΝΠ. Δυστυχώς είστε και σεις μία από τα ίδια».

«Η αυτοδιοίκηση καταργείται σε μία συμβολική μέρα όπως η σημερινή» είπε ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος αφήνοντας αιχμές για τον τρόπο με τον οποίο λήφθηκε η απόφαση με τον παραλληλισμό με την μαύρη επέτειο της 21ης Απριλίου.

Ο Δήμαρχος Παλιού Φαλήρου κ. Δ. Χατζηδάκης διερωτήθηκε τι θα πει στους δημότες για την απώλεια εσόδων καθώς σήμερα τοκίζει τα χρήματα του δήμου με επιτόκιο κοντά στο 5% σε ιδιωτική τράπεζα ενώ στην ΤτΕ θα λάβει μόνο 2,60% επιτόκιο.

Ποιος μας εγγυάται ότι ο δανεισμός θα διαρκέσει δύο μήνες και δεν θα παραταθεί

Για την διάρκεια του δανεισμού ρώτησε ο δήμαρχος Κατερίνης κ. Χιονίδης ο οποίος απευθυνόμενος στον κ. Μάρδα είπε: ποιος μας εγγυάται ότι ο δανεισμός θα διαρκέσει δύο μήνες και δεν θα παραταθεί για 12 ή 18 μήνες με νομοθετική παράμβαση»;

Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δήμαρχοι που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ όπως ο Δήμαρχος Αιγάλεω Δ. Μπίρμπας καυτηρίασαν την απόφαση της κυβέρνησης να υπογράψει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος πρότεινε κινητοποίηση την ερχόμενη Παρασκευή στο κέντρο της Αθήνας αιρετών, εργαζομένων και πολιτών για την ανατροπή της ΠΝΠ για να μην επιτευχθεί η οικονομική κατάρρευση των ΟΤΑ. Ο κ.Μπαλασόπουλος είχε επιτεθεί στον αν. Υπουργό Οικονομικών λέγοντάς του «Θυμήσου τι έλεγες προεκλογικά».

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δήμαρχοι αναμένεται να αποφασίσουν την μη μεταφορά των κονδυλίων στην Τράπεζα της Ελλάδος και την παράλληλη προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωση της ΠΝΠ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι δήμαρχοι Αθηνών και Θεσσαλονίκης Γ. Καμίνης και Γ. Μπουτάρης.

Ο κ. Μπουτάρης σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους στην Θεσσαλονίκη τόνισε ότι αν δεν υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους και δεν σωθεί η χώρα δεν θα έχουν καμιά σημασία ούτε αποθεματικά ούτε τίποτα . Είπε ότι η απόφαση είναι « εντελώς απαράδεκτη» αλλά παραδέχθηκε πως «όταν βρισκόμαστε στο χείλος του γκρεμού, τότε δικαιολογείται η κυβέρνηση να κάνει οποιεσδήποτε παρεμβάσεις».

Αντίστοιχα ο Γ. Καμίνης σημείωσε ότι οι δήμοι εντάσσονται πρώτοι σε καθεστώς χρεοκοπίας με την ΠΝΠ και μέσω Twitter δήλωσε ότι «η απόφαση για τη δέσμευση των αποθεματικών των ΟΤΑ δημιουργεί εικόνα θεσμικής διάλυσης και στην ουσία αναστέλλει τη λειτουργία των δήμων».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ