ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Έφυγε από την ζωή ο ποιητής Αντώνης Στασινόπουλος (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:25:00 μ.μ. |
  «Έφυγε» από τη ζωή χτυπημένος από την επάρατη νόσο ο ποιητής Αντώνης Στασινόπουλος, μια από τις συμβολικότερες μορφές της σύγχρονης αριστεράς στο νεοελληνικό χώρο, που τα τελευταία χρόνια ζούσε στο Κρανίδι.

Ο Αντώνης Στασινόπουλος αποτελούσε σημείο αναφοράς για τα κινήματα της αριστεράς, ενώ θεωρήθηκε ένας από τους σημαντικότερους θεωρητικούς και φιλοσόφους του αναρχικού χώρου των τελευταίων χρόνων, μέσα από τις αναζητήσεις του και τους στοχασμούς του για τον χώρο των συλλογικοτήτων.

Ήταν ένας από τους ανθρώπους που κυνηγήθηκε, πληρώνοντας το τίμημα της ιδεολογίας του, έχοντας έντονη παρουσία στο νεολαϊκίστικο κίνημα. Τα τελευταία χρόνια είχε φύγει από την Πάτρα και ζούσε στο Κρανίδι μαζί με την σύντροφο του Αγγελική.

Στο Κρανίδι αφιερώθηκε στην ποίηση στην οποία είχε κάνει την εμφάνιση του το 1983 με το έργο «εκπέμπουμε στους αναρίθμητους σκλάβους ανά δευτερόλεπτο», ενώ ακολούθησαν «των ονείρων τα χρώματα», «Σπορά», «Μαζί». Η κηδεία του έγινε το απόγευμα της Παρασκευής 8 Μαρτίου το απόγευμα στον Ιερό ναό της Παναγίας Αλεξωτίσσης.

Των ονείρων τα χρώματα

Κύριοι ,η κανονικότητα σας κλουβί τσίρκου περιπλανώμενου
σε παραστάσεις των αντιθέσεων
συμβιβασμοί σε σχοινί ισορροπίας
με το δίχτυ καβάτζα για τυχόν πτώσεις.
Κύριοι, η κανονικότητα σας δε χωράει
των ονείρων μου τα χρώματα.
Την έχω γραμμένη στις σόλες των παπουτσιών μου
στα ταξίδια του νου μου,
στο μικρό χώρο της ελευθερίας που έχει απομείνει.
Ξέρω, εκεί στοχεύετε, στο μυαλό.
Κανονικός απροσάρμοστος,
νηπιακά τραύματα.
Άλλοθι προκρούστειου κρεβατιού
η κανονικότητα σας, Κύριοι.

Ο Αντώνης Στασινόπουλος διαβάζει ανέκδοτα ποιήματά του στην παρουσίαση της ποιητικής του συλλογής με τίτλο: "Φεγγάρι ολόγιομο" στον Δον Κιχώτη:

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ