ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Μερικές φορές είναι κατάφορα άδικο - Έφυγε ο Θανάσης Καραμάνος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:00:00 μ.μ. |
Του Μπάμπη Αντωνιάδη

 Σήμερα Τετάρτη 5/8/2015 αποφάσισε να μας αφήσει ο φίλος Θανάσης Καραμάνος. Συμμαθητής από τα γυμνασιακά χρόνια, πολιτικοποιημένος, ενεργός πάντα αλλά με μια μικρή διαφορά, που είναι ίσως και η πιο σημαντική. Και ενώ η πολιτικοποιημένη παρέα του γυμνασίου χανόταν στα βιβλία, με το τι να κάνουμε ένα βήμα μπρός ή δύο βήματα πίσω, ο Θανάσης πάντα πίστευε στα έργα, στην πράξη. Πάντα πίστευε στη γη που γεννήθηκε. Μέχρι και την τελευταίο στιγμή της ζωής του έκανε όνειρα για το αύριο. Όνειρα που τα έβαζε μπρός και τα υλοποιούσε.

Μας προειδοποιούσε πάντα ότι πρέπει να κάνουμε πράγματα στην καθημερινή μας ζωή και δεν πίστευε στους ανθρώπους που απλά και μόνο κατέβαζαν ωραίες ιδέες.

Έβαλε μπρός εδώ και πολλά χρόνια, την οικολογική γεωργία που πίστευε. «Επένδυσε» στο όνειρό του και πέτυχε. Μπόρεσε και διαμόρφωσε μια συνείδηση ότι μπορεί αυτή η διαφορετική διαχείριση της γης να είναι βιώσιμη και οικονομικά. Δεν έμενε όμως στις δάφνες της επιτυχίας του. Πάντα πειραματιζόταν με νέα πράγματα, με νέες καλλιέργειες, με νέους φιλικούς προς το περιβάλλον τρόπους διαχείρισης της γης.

Ακόμα και στην πρόσκληση της ΑΛΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ να μας βοηθήσει στις εκλογές συμμετείχε. Όμως ο Θανάσης έλεγε πάντα: «Παιδιά πρέπει να κάνουμε πρακτικά πράγματα, να αλλάξουμε τη ζωή μας». Δυστυχώς δεν το ακούγαμε πάντα με καθαρή σκέψη.

Αυτός ο διαφορετικός φίλος μας, ο λάτρης της γης και της γεωργίας, αλληλέγγυος πάντα με τους ανθρώπους πού είχαν ανάγκη, έδειξε με τον τρόπο του ότι υπάρχει ένας άλλος δρόμος από τη μιζέρια της καθημερινότητας.

Έδειξε ότι μπορούμε να ονειρευόμαστε, ότι μπορούμε να κάνουμε πράξη τις ιδέες μας και τα όνειρά μας.

Αυτός όμως αποφάσισε να πάει συντομότερα πιο κοντά στη γη που αγαπούσε…
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ