ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Όχι από τον Γραμματικόπουλο και όλη την αντιπολίτευση στην αύξηση των δημοτικών τελών στον Δήμο Ναυπλιέων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:20:00 μ.μ. |
 Σφοδρή ήταν η αντίδραση του επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Χρήστου Γραμματικόπουλου καθώς και του συνόλου της Αντιπολίτευσης στις επιχειρούμενες από τον Δήμαρχο και την Δημοτική Αρχή αυξήσεις 18% έως 29% των δημοτικών τελών.

Αρνητική εντύπωση προκάλεσε μάλιστα το γεγονός της μεθόδευσης της δημοτικής αρχής να διακόψει την εξελισσόμενη συζήτηση του θέματος όταν κατάλαβε ότι δεν είχε την απαιτούμενη αυξημένη πλειοψηφία για να περάσει τις αυξήσεις. Ο Γραμματικόπουλος αφού κατήγγειλε την πρωτοφανή αυτή μεθόδευση αποχώρησε με την παράταξη του από το δημοτικό συμβούλιο κάτι που έκανε και υπόλοιπη αντιπολίτευση.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η συζήτηση του θέματος ξεκίνησε κανονικά απόντος του Δημάρχου ( απουσίαζε στην Τρίπολη... ενημέρωσε ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου), μάλιστα πριν την έναρξη της συζήτησης ο Γραμματικόπουλος ζήτησε την αναβολή του θέματος τονίζοντας ότι η αύξηση των δημοτικών τελών που ουσιαστικά είναι πρόταση του Δημάρχου είναι σοβαρό θέμα και δεν μπορεί να συζητηθεί απόντος του ιδίου, πρόταση που απορρίφθηκε από την πλειοψηφία και η συζήτηση ξεκίνησε.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος (κ.Καχριμάνης) ανέπτυξε την εισήγηση της δημοτικής αρχής επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι το έλλειμμα μεταξύ εσόδων και δαπανών στα ανταποδοτικά τέλη για το 2015 θα είναι 744.000 ευρώ και ότι προκειμένου αυτό το έλλειμμα να καλυφθεί, η δημοτική αρχή εισηγείται αύξηση των δημοτικών τελών κατά 18% για τις κατοικίες και 29% για επαγγελματικούς χώρους. Ακολούθησε η τοποθέτηση Γραμματικόπουλου ο οποίος πρότεινε την διατήρηση των δημοτικών τελών στα περσινά επίπεδα προκειμένου ο Δήμος, σε μία τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία, να στείλει ένα μήνυμα συμπαράστασης σε νοικοκυριά και επαγγελματίες. Παράλληλα μέσα από συγκριτικά στοιχεία του 2014 και του 2015 κατέδειξε ότι το έλλειμα των 744.000 είναι αποτέλεσμα της σπατάλης και των άπειρων απ'ευθείας αναθέσεων Κωστούρου.Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις συμβούλων της υπόλοιπης αντιπολίτευσης (κ.Δρούγκας, κ.Πινάτσης) οι οποίοι και αυτοί διαφώνησαν με τις προτεινόμενες αυξήσεις επισημαίνοντας κυρίως την πολιτική διάσταση του θέματος.Και ενώ η συζήτηση προχωρούσε, ο εκτελών χρέη Δημάρχου κ.Μπαρού με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ.Μπούκουρη κατάλαβαν ότι στην ψηφοφορία που θα ακολουθούσε, η εισήγηση της δημοτικής αρχής δεν μπορούσε να περάσει ελλείψει της αυξημένης πλειοψηφίας που απαιτεί ο νόμος για τέτοιου είδους θέματα.Τότε είχαν την φαεινή και "δημοκρατικότατη" ιδέα να σταματήσουν στην μέση την συζήτηση προχωρώντας στην αναβολή του θέματος, γιατί πολύ απλά δεν τους έβγαιναν τα "κουκιά" και γιατί τελικά τα πάντα για αυτήν την δημοτική αρχή είναι θέμα επικοινωνίας. Όπως ήταν φυσικό το σύνολο αντιπολίτευσης καταδίκασε την απαράδεκτη αυτή μεθόδευση αποχωρώντας από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.

ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ