ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Νέο Επισκοπείο στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας & Κυνουρίας (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:58:00 π.μ. |
Νέο Επισκοπείο στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας & Κυνουρίας (βίντεο)
Επιβλητικό αλλά λιτό είναι το νέο Επισκοπείο της Ιεράς Μητρόπολης Μαντινείας & Κυνουρίας, λίγο έξω από την πόλη της Τρίπολης, κοντά στο χωριό Σκοπή. Έχει κατασκευαστεί σε οικόπεδο που αγοράστηκε από τον Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.Αλέξανδρο το 1997 με το ποσό των 7 εκατομμυρίων δραχμών και από το 2010 ξεκίνησε η ανέγερσή του, η οποία δεν έχει ολοκληρωθεί πλήρως, αφού υπολείπονται κάποια τμήματά του, όπως η κουζίνα.

Στην είσοδο του Επισκοπείου, που κατασκευάζεται με δωρεές φίλων και από εισοδήματα των μοναστηριών, υπάρχει μία επιγραφή, που περιγράφει ίσως και το νόημα που θέλησε να περάσει ο Σεβασμιότατος στους “τυχόν επικριτές”. “Σήμερον εμού, αύριο ετέρου και ουδέποτε τινός”, δηλαδή “Σήμερα δικό μου, αύριο άλλου και ποτέ κανενός”.
Μάλιστα στη διάρκεια του καλωσορίσματος των δημοσιογράφων της πόλης ο κ.Αλέξανδρος ανέφερε: “Προσπαθήσαμε να φτιάξουμε ένα κτίσμα χωρίς υπερβολές, για να αποτελέσει έναν όμορφο και λιτό χώρο που θα στεγάσει τη Μητρόπολη. Η προσπάθεια ολοκλήρωσης του γίνεται με τη βοήθεια δωρεών από φίλους αλλά και μοναστήρια. Το κτίριο που στεγαζόμαστε τώρα είναι μικρό και αρκετά παλιό και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της Μητρόπολης. Επιπλέον στο σημείο που βρίσκεται είναι αδύνατον για τους πολίτες να βρουν χώρο στάθμευσης για να μπορέσουν να επισκεφθούν την Μητρόπολη”.
Το Επισκοπείο διαθέτει χώρους για εκδηλώσεις, γραφεία και στον πάνω όροφο υπνοδωμάτια για φιλοξενούμενους και για τον Μητροπολίτη ενώ ο εξωτερικός του χώρος εντυπωσιάζει, τόσο ως φυσικό περιβάλλον, όσο και λόγω των πουλιών που έχει εκεί μεταφέρει ο Μητροπολίτης.
Η ξενάγηση των δημοσιογράφων έγινε μετά από γεύμα προς τιμήν τους από τον Μητροπολίτη κ.Αλέξανδρο σε ανταπόδοση της συνεργασίας που υπάρχει αλλά και με την ελπίδα μίας αγαστής μελλοντικής συνεργασίας, ακόμα και με την όποια κριτική μπορεί κατά καιρούς να εμπεριέχει αυτή. Δείτε βίντεο με τα όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση του Μητροπολίτη με τους δημοσιογράφους στους χώρους του νέου Επισκοπείου.

Πηγή: drt915.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ