Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2016

Θεία Λειτουργία για την εορτή του Αγίου Νεκταρίου στις Εργατικές Κατοικίες Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:00:00 π.μ. |
Θεία Λειτουργία για την εορτή του Αγίου Νεκταρίου στις Εργατικές Κατοικίες Ναυπλίου
 Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια η πόλη του Ναυπλίου τίμησε τον Άγιο Νεκτάριο επίσκοπο Πενταπόλεως τον Θαυματουργού στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου στις Εργατικές κατοικίες Ναυπλίου. 
Την παραμονή της εορτής Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016 εψάλλει πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασία και θείου κηρύγματος από τον Ιεροκύρηκα της Μητροπόλεως Αργολίδος Χρυσόστομο Παπουλέση και Ανήμερα της εορτής Τετάρτη 9 Νοεμβρίου εψάλλει ο Όρθρος και Αρχιερατική θεία λειτουργία ιερουργούντος και λειτουργούντος του ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Αργολίδος Χρυσοστόμου Μιχαλόπουλου, ο οποίος μίλησε για τον σύγχρονο Άγιο της Ορθοδόξου εκκλησίας .
Κατά την διάρκεια των ακολουθιών είχαν τεθεί προς προσκύνηση τεμάχιο Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου.
Ο Άγιος Νεκτάριος ή Νεκτάριος Πενταπόλεως ή Νεκτάριος Αιγίνης (1 Οκτωβρίου 1846 – 9 Νοεμβρίου 1920) είναι σύγχρονος άγιος της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας. 

 Το κατά κόσμο όνομά του ήταν Αναστάσιος Κεφαλάς και υπήρξε λαοφιλής ιεράρχης, ποιμενάρχης και παιδαγωγός στα τέλη του 19ου με αρχές του 20ού αιώνα. Ο Άγιος Νεκτάριος επίσης είναι θαυματουργός διότι, πραγματοποίησε θαύματα ενώ βρισκόταν ακόμα εν ζωή.
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ