Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016

Ομιλία: "Οικογένεια και γονεϊκοί ρόλοι" από την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ναυπλιέων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:53:00 μ.μ. |
Ομιλία: "Οικογένεια και γονεϊκοί ρόλοι" από την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ναυπλιέων
 Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ναυπλιέων οργανώνει το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, ώρα 19.00, εκδήλωση-συζήτηση στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2oυ Γυμνασίου Ναυπλίου, με θέμα Οικογένεια και γονεϊκοί ρόλοι, με ομιλητή τον υπεύθυνο των Σχολών Γονέων,ψυχολόγο, ψυχαναλυτή και πανεπιστημιακό Νίκο Παπαχριστόπουλο.

Θα γίνει παρουσίαση του έργου των Σχολών Γονέων, ενώ θα τεθεί και ο ανάλογος προβληματισμός, από την πλευρά των γονέων, για ζητήματα συμπεριφοράς στην οικογένεια, ο οποίος δύναται να συμβάλει στην διαμόρφωση του βασικού άξονα λειτουργίας των Σχολών για το μέλλον.

Οι Σχολές Γονέων συνεχίζουν και αυτήν την χρονιά την λειτουργία τους, στο πλαίσιο της  συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης γονέων σε ζητήματα τα οποία αφορούν την καθημερινότητα της οικογενειακής ζωής: ζητήματα προσχολικής ηλικίας (η προσκόλληση, το άγχος του αποχωρισμού, το φαγητό, ο ύπνος, η ζήλεια, η επιθετικότητα κ.λπ.), τα όρια, η αποδοχή και η επιβράβευση, το διάβασμα και η μελέτη, η διαχείριση του ελεύθερου χρόνου, οι εξωσχολικές δραστηριότητες, η σχέση ανάμεσα στα αδέλφια, η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, η βίαιη συμπεριφορά, η χρήση του ιντερνέτ, η τηλεόραση, οι αλλαγές στην εφηβεία, οι παρέες, ο εθισμός και οι καταχρήσεις, η επιλογή επαγγέλματος κ.λπ.    
Ο κύκλος περιλαμβάνει δεκατέσσερις συναντήσεις διάρκειας μιάμισης ώρας, με ομάδες γονέων διαμορφωμένες με βάση την ηλικία των παιδιών:
α) γονείς με παιδιά νηπιακής- προσχολικής ηλικίας,
β) γονείς με παιδιά σχολικής ηλικίας,
γ) γονείς με παιδιά εφηβικής ηλικίας.

Το Δ.Σ.
της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δ. Ναυπλιέων, με ομιλητή τον υπεύθυνο των Σχολών Γονέων,ψυχολόγο, ψυχαναλυτή και πανεπιστημιακό Νίκο Παπαχριστόπουλο.
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ