ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Επιστολή – κάλεσμα στους Δήμους της Αργολίδας να ανακηρυχθούν σε ελεύθερες ζώνες από τις συμφωνίες CETA - TTIP

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:38:00 π.μ. |
Επιστολή – κάλεσμα στους Δήμους της Αργολίδας να ανακηρυχθούν σε ελεύθερες ζώνες από τις συμφωνίες CETA - TTIP
Τη Δευτέρα 31/10 παρευρεθήκαμε σε ενημερωτική εκδήλωση στον κοινωνικό χώρο «Δον Κιχώτης» στο Άργος σχετικά με τις Εμπορικές Συμφωνίες CETA και TTIP. Το μέλλον μας, εφόσον επικυρωθούν και αρχίσει η υλοποίηση των παραπάνω συμφωνιών, προβλέπεται εφιαλτικό. Για την ακρίβεια, ακόμα πιο εφιαλτικό από ό,τι σήμερα είναι.

Η κυριαρχία των μεγάλων επιχειρήσεων και των πολυεθνικών έναντι των εθνικών νομοθεσιών, των δημοσίων αγαθών, της διατροφικής ασφάλειας, του περιβάλλοντος, των δικαιωμάτων δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Οι εν κρυπτώ “διαπραγματεύσεις” αναδεικνύουν το τεράστιο έλλειμμα Δημοκρατίας. Αποφασίζονται για εμάς, χωρίς εμάς, ζητήματα που θα επηρεάσουν καθοριστικά την οικονομική και κοινωνική ζωή έως και την καθημερινότητά μας.

Το ερώτημα που μας απασχόλησε είναι το “τι μπορούμε να κάνουμε εμείς;”. Μια από τις πρωτοβουλίες που αποφασίσαμε είναι να καλέσουμε τα Δημοτικά Συμβούλια να υιοθετήσουν ψηφίσματα ενάντια στις εν λόγω συμφωνίες και να ανακηρυχθούν οι Δήμοι της Αργολίδας ως TTIP CETA FREE ZONES.

Σας καλούμε να ενημερωθείτε και να ενημερώσετε για τις συνέπειες αυτών των συμφωνιών.

Σας καλούμε να πάρετε πρωτοβουλίες ώστε να ανακηρυχθούν και οι Δήμοι της Αργολίδας σε ζώνες ελεύθερες από τις συμφωνίες CETA και TTIP.

Μια τέτοια ενέργεια κυρίως θα είχε ένα συμβολικό και πολιτικό χαρακτήρα και θα άθροιζε τους Δήμους μας στους δεκάδες στην Ελλάδα και την Ευρώπη που δηλώνουν την αντίθεσή τους στην προώθηση και επικύρωση των συμφωνιών αυτών.

Το παρόν κάλεσμα αποστέλλεται στις δημοτικές παρατάξεις και δημοσιεύεται για να γίνει γνωστό σε όσους ενδιαφέρονται για περαιτέρω δράσεις.

Η πρωτοβουλία αυτή υποστηρίχθηκε από όσους παραβρέθηκαν στον χώρο του «Δον Κιχώτη» και πιστεύουμε ότι εκφράζει και πολλούς που δεν βρέθηκαν στην εκδήλωση.

Για επικοινωνία: 6949335772
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ