ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Προβληματισμός για την αμπελοκαλλιέργεια στην Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:42:00 π.μ. |
Προβληματισμός για την αμπελοκαλλιέργεια στην Αργολίδα
 Έξι χιλιάδες στρέμματα αμπελοκαλλιέργειας καταγράφονται στην Αργολίδα, που προσπαθεί να σταθεί δίπλα στη Νεμέα με αξιοπρέπεια και να πάρει και αυτή το μερίδιό της στην αγορά. 

Από αυτά τα 6.000 στρέμματα, στο 55%, δηλαδή 3.300 στρέμματα, καλλιεργείται το γνωστό Αγιωργίτικο σταφύλι, ενώ στο 35% (2.100 στρέμματα) καλλιεργείται ο λεγόμενος Ροδίτης.

Από την ορεινή Σκοτεινή ο αμπελοκαλλιεργητής Βασίλης Λυκαργύρης, μιλώντας για τις κοινότητες Αλέα, Σκοτεινή και Πλατάνι, όπου παράγονται περίπου 1.200 κιλά σταφύλι ανά στρέμμα τονίζει στην «ΥΧ» ότι «παρά τη διάθεση να αυξηθεί η αμπελοκαλλιέργεια, τίθεται θέμα με τη γνωστή απαγόρευση, που εμποδίζει να επεκταθούμε και περιοριζόμαστε μόνο στη διάθεση των αποθεματικών, που φέτος έφτασε για την περιοχή μόλις στα πέντε στρέμματα». Όσο για τις τιμές μέσα στην κρίση, φαίνεται να έχουν πάρει την κατιούσα, με αποτέλεσμα να είναι κάτω από το 30% περίπου και από τα 50 ή 55 λεπτά έχει πέσει στην καλύτερη περίπτωση στα 40 λεπτά.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του βιοκαλλιεργητή Δημήτρη Λουλούση από το Μαλαντρένι, που μας επεσήμανε ότι στην περιοχή του όλοι ασχολούνται με τα αμπέλια και ότι «η εισαγωγή οίνων σε μορφή παγοκολόνας από το εξωτερικό έχει ρίξει πολύ την ποιότητα, αλλά και τις τιμές. Αυτό το φαινόμενο έχει σοβαρές οικονομικές συνέπειες πλέον για όλους μας».

Γιώργος Αργυρίου
Πηγή: ypaithros.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ