ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Αργολίδα: Έστησαν μπλόκο έξω από το Άργος οι αγρότες (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 2:49:00 μ.μ. | |
Αργολίδα: Έστησαν μπλόκο έξω από το Άργος οι αγρότες (βίντεο)
 Ξεκίνησαν από σήμερα οι αγροτικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα, με τους αγρότες της Αργολίδας να δίνουν και αυτοί δυναμικό παρών και να στήνουν με τα τρακτέρ τους μπλόκο στην επαρχιακή οδό Άργους Κορίνθου (παλιά εθνική οδό) στην είσοδο του  Άργους, στο ύψος του κόμβου του ποταμού Ινάχου (Μαλαχιά).

 Ο αγρότες ξεκίνησαν με προσυγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην Αγία Τριάδα και με πορεία που έκαναν με τα τρακτέρ και τα αγροτικά αυτοκίνητα τους έφτασαν στον κόμβο όπου και παρατάχθηκαν κλείνοντας τον δρόμο.
Η αστυνομία για όση ώρα οι αγρότες κρατήσουν τον δρόμο κλειστό εκτρέπει την κίνηση των οχημάτων από και προς Αθήνα και Κόρινθο, από τη οδό Σύνδεσης Αρχαιολογικών Χώρων και την παλιά Εθνική οδό Άργους Τριπολέως από και προς Τρίπολη
Σε ανακοίνωση τους οι αγρότες αναφέρουν:
"Ο αγώνας που κάνουμε, εμείς οι μικρομεσαίοι αγρότες, αφορά στην ίδια την επιβίωσή μας, αφού με την εφαρμογή των μέτρων των μνημονίων και της ΚΑΠ, επιταχύνεται η συγκέντρωση της γης και της παραγωγής στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών-επιχειρηματιών, με συνέπεια να οδηγούμαστε στο ξεκλήρισμα, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Μόνο το νέο έτος καλούμαστε να πληρώσουμε: 

 · Αυξημένες από 23,1% έως 27,3% ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ, που μέχρι το 2022 σταδιακά θα τριπλασιαστούν.

· Διπλάσιο σχεδόν φόρο, αφού ο φορολογικός συντελεστής από το 13% ανεβαίνει στο 22%. Βαρύς θα πέσει πάνω μας ο «φορολογικός πέλεκυς» και με τα τεκμήρια διαβίωσης, ενώ μετά από πέντε χρόνια θα αρχίσουν να πληρώνουμε και το τέλος επιτηδεύματος.

· Αυξημένο από 13% σε 24% τον ΦΠΑ για τα αγροτικά μέσα και εφόδια.

· Αυξημένο ΕΝΦΙΑ για τα οικόπεδα και τα χωράφια.

· Ειδικό φόρο στο κρασί.

· Πρόσθετο «περιβαλλοντικό» τέλος στο νερό άρδευσης και ύδρευσης.

· ΚΤΕΟ και για τα αγροτικά μηχανήματα.

Εκτός από τα παραπάνω, που είναι καινούργια, καλούμαστε να πληρώσουμε και τα παλιά χαράτσια, όπως τα διογκωμένα ασφάλιστρα στον ΕΛΓΑ, το πανάκριβο αγροτικό ρεύμα, τα «μπιλιετάκια» στους ΤΟΕΒ, για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ, τις αδειοδοτήσεις αρδευτικών γεωτρήσεων και σταυλικών εγκαταστάσεων, την ηλεκτρονική σήμανση των ζώων κ.ά. Φορτωνόμαστε όλα αυτά τα βάρη, όταν το εισόδημά μας συρρικνώνεται εξαιτίας των πολύ χαμηλών τιμών στα αγροτικά προϊόντα που διαμορφώνει η «ελεύθερη» αγορά, των μεγάλων περικοπών στις επιδοτήσεις/ενισχύσεις, αλλά και τους αποκλεισμούς απ' αυτές που επιβάλλει η νέα ΚΑΠ της ΕΕ. Σε όλα τα παραπάνω, είχαμε την φετινή ακαρπία στις ελιές και τις ζημιές από την ελλιπή δακοκτονία με ευθύνη και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τις ζημιές από χαλαζοπτώσεις, πλημμύρες, πάγους, χιονιάς.
 Οι δήθεν ευνοϊκές εξαγγελίες του Υπουργείου-Κυβέρνησης

Οι πληρωμές στην ενιαία ενίσχυση και το πρασίνισμα, είναι πληρωμές που δικαιούνται οι αγρότες. Αφορούν σε χρήματα που δικαιούμασταν και δεν μας τα χάρισε η κυβέρνηση. Οι όποιες εξαγγελίες για αποζημιώσεις (χαλάζι, πλημμύρες, παγετός-χιονιάς) στο φυτικό κεφάλαιο και την παραγωγή, είναι υποσχέσεις που κολλάνε στον αντιδραστικό οδηγό αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ καθώς και στην πικρή εμπειρία των προηγούμενων χρόνων. Η Κάρτα του Αγρότη που θα λύσει το πρόβλημα της ρευστότητας(προκαταβολή ενισχύσεων), είναι προς όφελος των τραπεζιτών, που θα τσεπώνουν προκαταβολικά τα υψηλά επιτόκια και όχι των αγροτών. Οι διαρροές της κυβέρνησης ότι το 90% των αγροτών δεν πληρώνει φόρο, είναι ψέμα αφού αν και κερδίσαμε πέρυσι στα μπλόκα αφορολόγητο όριο όπως και οι εργάτες, εν μέρει καταργείται από την φορολόγηση μέσω των τεκμηρίων διαβίωσης, ανεξαρτήτως αν έχουμε εισόδημα ή όχι.

 Καλλιέργεια κοινωνικού αυτοματισμού από Υπουργείο-Κυβέρνηση

Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης δεν είναι τυχαίες που γίνονται στην περίοδο που κλιμακώνονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις. Στόχο έχουν να περάσουν στους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, την άποψη ότι οι αγροτικές κινητοποιήσεις δεν έχουν κανένα λόγο να γίνουν, αφού, τάχα, η κυβέρνηση ενδιαφέρεται για τον αγροτικό κόσμο και δίνει άμεσα λύσεις στα προβλήματά του, ότι οι αγρότες δεν έχουν πληγεί από τα μνημόνια. Μ' αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση επιχειρεί να στρέψει τα άλλα λαϊκά στρώματα ενάντια στις αγροτικές κινητοποιήσεις και να υποκινήσει το λεγόμενο κοινωνικό αυτοματισμό, δημιουργώντας ρήγμα στη συμμαχία που, ως μικρομεσαίοι αγρότες, θέλουμε να έχουμε με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα του χωριού και της πόλης.

 Φοβάται τα μπλόκα σαν το διάβολο το λιβάνι

Γι αυτό και η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει πρόθυμους στο "διάλογο, σε συναντήσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης με κάποιους απ' αυτούς. Η συνάντηση του Υπουργού με τους μεγαλύτερους σε τζίρο συνεταιρισμούς σχετίζεται και με την γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης να στηριχθούν και να ενισχυθούν, με κάθε μέσο και τρόπο, οι "νέοι" καπιταλιστικοί συνεταιρισμοί, αλλά και με την προσπάθεια του κυβερνώντος κόμματος, ν’ αποκτήσει ερείσματα και επιρροή στον αγροτοσυνεταιριστικό χώρο, στήνοντας “νέους μηχανισμούς” με “παλιά υλικά” και με την προσπάθεια για συγκρότηση νέας ΠΑΣΕΓΕΣ. Στην ίδια κατεύθυνση γίνονται και οι συναντήσεις με εκπροσώπους μεγαλοαγροτών εκπροσωπώντας τα συμφέροντά τους, δηλαδή να επιταχυνθεί η συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγα χέρια.

Βάζουμε εμπρός τις μηχανές 

Ας μην έχει την αυταπάτη ο υπουργός και η κυβέρνηση ότι θα πετύχουν εύκολα το ξεκλήρισμά μας. Το οργανωμένο αγροτικό κίνημα έχει, πλέον, την εμπειρία και οι αγωνιζόμενοι αγρότες, μαζί με τους συμμάχους μας, μπορούμε ν' αντιμετωπίσουμε τις κυβερνητικές τρικλοποδιές.

O Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ν. Αργολίδας (ΑΚΣΥΝΑ), καλεί τα μέλη του, το σύνολο των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων στην Αργολίδα, να βγουν μπροστά και δυναμικά. Οργανώνουμε περιοδείες και συσκέψεις στα χωριά όλη την εβδομάδα και την Παρασκευή 20 Γενάρη, πλατιά σύσκεψη στο τοπικό κατάστημα στο Ανυφί στις 7μμ.

Μόνο με μπλόκα, όπως αποφασίσαμε, μετά από εκτενή συζήτηση, ομόφωνα, στη μαζική πανελλαδική σύσκεψη, μπορούμε να έχουμε κάποιο όφελος. Αφήνουμε στη άκρη, αυτούς που σκόπιμα καλλιεργούν ότι μόνο με διάλογο θα γίνει κάτι. Δουλεύουν για τα δικά τους οφέλη.

Σε διάλογο θα πάμε και δεν θα αρνηθούμε συνάντηση με την κυβέρνηση, κάτω και από την πίεση του αγώνα, ώστε να ικανοποιηθούν τα συγκεκριμένα και ζωτικής σημασίας για τους μικρομεσαίους αγρότες αιτήματα.

Παίρνουμε πρωτοβουλίες κοινής συμπόρευσης με τους φυσικούς μας συμμάχους, τους εργαζόμενους και τα εργατικά τους σωματεία, τους αυτοαπασχολούμενους, την νεολαία, τους μαθητές και φοιτητές, τις γυναίκες μας. Όλοι εμείς, έχουμε πληγεί από την βάρβαρη πολιτική των μνημονίων, των κυβερνήσεων, της ΕΕ, των βιομήχανων, τραπεζιτών, μεγαλοεπιχειρηματιών.

 Την Δευτέρα 23 Γενάρη, παρατάσσουμε και μαζεύουμε τα μηχανήματά μας, στην πλατεία της Αγίας Τριάδας, στις 12 το πρωί και ύστερα με κομβόι, στήνουμε μπλόκο αντίστασης στο ξεκλήρισμά μας, στην ΕΟ Άργους- Κορίνθου, στο ύψος του Ινάχου ποταμού. Στην Αργολίδα εμείς, σε όλη την Ελλάδα οι υπόλοιποι μικρομεσαίοι αγρότες.

Τα μπλόκα δεν θα είναι μόνο της αγροτιάς, αλλά όλων!"
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ