ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Η Πλεύση Ελευθερίας στο πλευρό της Πρωτοβουλίας Πολιτών για την Επαναλειτουργία του Τραίνου στην Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 2:00:00 μ.μ. | |
Η Πλεύση Ελευθερίας στο πλευρό της Πρωτοβουλίας Πολιτών για την Επαναλειτουργία του Τραίνου στην Αργολίδα
 Υποστηρίζουμε την πρόταση και τις κινήσεις που πραγματοποιεί για την ανάταξη της σιδηροδρομικής γραμμής Κόρινθος - Μυκήνες- Άργος - Ναύπλιο η Πρωτοβουλία Πολιτών για την Επαναλειτουργία Τώρα του Τραίνου στην Αργολίδα. 

Θεωρούμε πως οι σιδηροδρομικές μεταφορές έχουν πλεονεκτήματα, την ασφάλεια, την άνεση, την προστασία του περιβάλλοντος και είναι οικονομικότερες, κάτι που στη δύσκολη συγκυρία που διανύουμε είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Στην συγκεκριμένη γραμμή που είναι πρόσφατα ανακαινισμένη το κόστος για να επαναλειτουργήσει είναι προσδιορισμένο και πολύ χαμηλότερο από την επιδότηση που θα λάβει ο παραχωρησιούχος της Ε.Ο. Κορίνθου Καλαμάτας (ΜΟΡΕΑΣ) για τυχόν μειωμένα κέρδη. 

Σε αυτή την κατεύθυνση δεν μπορούμε να μην σχολιάσουμε την απόφαση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ να θέσει σε προτεραιότητα την ενίσχυση του οδικού δικτύου και την αδράνεια του κυβερνητικού βουλευτή Γ. Γκιόλα για το τραίνο. Για αυτό το λόγο ζητάμε ο σιδηρόδρομος να έχει ισότιμη μεταχείριση με τον ΜΟΡΕΑ όσον αφορά την επιδότηση. 

Τέλος, καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών να υλοποιήσει το αιτήμα της πλειοψηφίας των πολιτών της Αργολίδας για την επαναφορά του τραίνου με τακτά καθημερινά δρομολόγια, γιατί έτσι ο νομός θα συνδεθεί σιδηροδρομικά μέσω του Προαστιακού με την πρωτεύουσα, με το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και μελοντικά με το λιμάνι της Πάτρας.


Πλεύση Ελευθερίας Αργολίδας
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ