ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Ανδριανός σε Αποστόλου: Να αξιοποιηθεί το πρόγραμμα de minimis για την στήριξη των παραγωγών βερίκοκου στην Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:54:00 π.μ. | |
Ανδριανός σε Αποστόλου: Να αξιοποιηθεί το πρόγραμμα de minimis για την στήριξη των παραγωγών βερίκοκου στην Αργολίδα
 Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός, κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Β. Αποστόλου με θέμα την επιτακτική ανάγκη αξιοποίησης του προγράμματος de minimis για την στήριξη των παραγωγών βερίκοκου στην Αργολίδα.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:


“Μετά τα εσπεριδοειδή και τα ελαιόδεντρα, η καλλιέργεια βερίκοκου έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για την Αργολίδα, τόσο από πλευράς όγκου παραγωγής, όσο και δεδομένης της υψηλής ποιότητας του παραγόμενου προϊόντος.

Φέτος, οι παραγωγοί βερίκοκου στην Αργολίδα υπέστησαν διπλό πλήγμα καθώς αφενός οι χαλαζοπτώσεις κατέστρεψαν μεγάλο μέρος της παραγωγής και αφετέρου οι διασωθείσες ποσότητες του προϊόντος πωλήθηκαν σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές που ξεπερνούν το 50% σε σύγκριση με προηγούμενες χρονιές και δεν φτάνουν για να καλύψουν καν τα έξοδα παραγωγής, πόσο μάλλον τις τρέχουσες υποχρεώσεις των παραγωγών (καταβολή φόρου εισοδήματος, ασφαλίστρων ΕΛΓΑ, ΕΝΦΙΑ, εξόφληση λογαριασμών ΔΕΗ κλπ).

Καθίσταται συνεπώς επιτακτική η ανάγκη άμεσης ανάληψης μέτρων για την στήριξη των πληγέντων παραγωγών με την αξιοποίηση δυνατοτήτων όπως το πρόγραμμα de minimis.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

Σε ποιες ενέργειες θα προβεί για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων του προγράμματος de minimis στην κατεύθυνση της στήριξης των πληγέντων παραγωγών βερίκοκου στην Αργολίδα.”.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ